KHL-seura Jokereita vastaan on jätetty haastehakemus Helsingin käräjäoikeuteen.

Jääkiekkoagentti Jarmo Korkin toimisto Professional Sport Service FI (PSSFI) vaatii helsinkiläisseuralta maksamattomia agenttipalkioita kahden maalivahdin, joukkueessa tällä hetkellä pelaavan Ryan Zapolskin sekä ex-vahti Riku Heleniuksen sopimuksiin liittyen.

Zapolski siirtyi Jokereihin Lukosta kaudeksi 2016-2017 ja haastehakemuksen mukaan Jokerit suostui tuolloin maksamaan agentin palkkion. Rahoja ei kuitenkaan kuulunut jenkkimaalivahdin sopimuksen seuraavalta kaudelta.

Haastehakemuksen mukaan Jokereiden GM Jari Kurri pyysi, että Jokerit voisi maksaa palkkion Suomen ulkopuolelle Venäjä-pakotteiden vuoksi. Tämän joukkueen toimitusjohtaja Jukka Kohonen kiistää STT:lle.

– Me emme ole olleet aloitteellinen sen suhteen, mihin (maahan) lasku maksetaan. Se tieto on virheellinen, Kohonen totesi, mutta ei halunnut kommentoida haastehakemusta muuten.

Heleniuksen tapauksessa kiista koskee hänen sopimuksensa purkua toissa kesänä. Tuolloin seura ja pelaaja sopivat vielä seuraavan kauden kattaneen sopimuksen purkamisesta ja Helenius pyysi Kurrilta tekstiviestitse, että Jokerit maksaisi Korkin palkkion purusta. Hakemuksen mukaan Kurri hyväksyi järjestelyn, mutta Korkin palkkiota ei silti maksettu.

Haastehakemuksesta uutisoivat keskiviikkona Ilta-Sanomat ja Iltalehti.