Todellinen yllätysnimi NHL:ään? Valmentaja ihastui suomalaislupauksen esityksiin – ”Pystyn pelaamaan jo NHL:ssä”

© Kuva: Ilari Isotalo

19-vuotias suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen on vakuuttanut totisesti Boston Bruinsin harjoitusleirillä.

Bruins-luotsi Bruce Cassidy pitää näkemästään.

– Tykkään hänestä. Mielestäni hän oli erittäin hyvä tänään. Hän nousee hyökkäyksiin hyvin ja oikeaan aikaan. Hän vielä tutustuu muihin tyyppeihin jäällä ja miettii mitä kiekolla tekisi. Ei näytä ollenkaan siltä, että hänen viivalaukauksia blokattaisiin kovinkaan usein, joten hän tekee hyvää työtä oikeiden rakojen etsimisessä, Cassidy ylisti SB Nation -sivuston mukaan.

SaiPan riveissä viime kaudella pelanneella nuorukaisella on kuitenkin iso työ päästä NHL:ään. Hänen kanssaan NHL-paikasta taistelee vielä yhdeksän muuta puolustajaa.

Vaakanainen kuitenkin uskoo pääsevänsä Bruinsin kokoonpanoon.

– Uskon, että pystyn pelaamaan NHL:ssä jo tällä kaudella. Kilpailu on kovaa… Täällä on tyyliin 7-8 NHL-puolustajaa minun edelläni. Tämä tulee olemaan rankkaa. Yritän vain tehdä valmentajan päätöksen haastavaksi, suomalaisnuorukainen kertoi.