Siirrolle sinetti: Leijonapuolustaja hyvästeli Pohjois-Amerikan – ura jatkuu Venäjällä

© Kuva: Getty Images

Leijonien kevään MM-miehistöön kuulunut puolustaja Ville Pokka siirtyy ensi kaudeksi KHL:ään suurseura Avangard Omskin riveihin. Maisemanvaihdoksesta ehdittiin jo huhuilla, ja nyt seura varmisti asian tänään perjantaina.

24-vuotias Pokka allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen. Hän ei ole koskaan aikaisemmin kiekkoillut KHL:ssä, mutta hän saa varmasti sopeutumistukea Leijonien olympiamaalivahdilta Karri Rämöltä, joka niin ikään siirtyy Omskiin kesän aikana. Joukkueessa ei pelaa muita suomalaisia.

Pokka lähtee Venäjälle etsimään uutta nostetta uralleen. Hänet varattiin NHL:ään vuonna 2012 toisella kierroksella, mutta mies ei ikinä saavuttanut potentiaaliaan. Hän kuului jopa Suomen World Cup -joukkueeseen vuonna 2016, mutta NHL:stä hän ei ikinä saanut mahdollisuutta. Viimeiset neljä vuotta puolustaja on viettänyt farmisarja AHL:ssä.