Kanadalaisen mediajätti TSN:n toimittaja Frank Seravallin mukaan Edmonton Oilersin on päästävä ”keinolla millä hyvänsä” eroon hyökkääjä Milan Lucicista. Seravallin mielestä Lucicista eroon pääseminen on mahdollista, sillä on Oilers jo aiemmin hankkiutunut omasta tahdostaan eroon kahdesta tähtihyökkäjästä: Jordan Eberlestä ja Taylor Hallista.

– Olen huolestunut Milan Lucicin tilanteesta. Siis, kun puhutaan Erik Karlssonista ja millainen sotku Ottawassa on ollut ja puhutaan Jeff Skinneristä ja tosiasiasta, että häntä ei ole kaupattu Carolinasta ja Justin Faulk sekä muita pelaajia, joiden kohdalla purkkia on potkittu pitkin katua. Mielestäni Milan Lucicin tilanne ei ole hirveän erilainen kun otetaan huomioon, että mitä hän on käynyt läpi – ja tilanne jossa Oilers on, tämä on lähes kestämätöntä, Seravalli tylytti.

Lucic teki kesällä 2016 kuuden miljoonan dollarin vuosiansiot takaavan ja seitsemän vuotta kestävän sopimuksen Oilersin kanssa. Hänestä kaivattiin tärkeää kulmapalasta supertähti Connor McDavidin johtamaan joukkueeseen. Päättyneellä kaudella kanadalaisjärkäle kärsi kuitenkin tehottomuudesta ja pelasi pitkiä jaksoja tekemättä maaliakaan. Lopulta hän sai kasaan tehot 10+24=34 pelattuaan täyden runkosarjan. Se on kymmenen tehopistettä vähemmän, mitä Lucic on keskimäärin tehnyt kautta kohde NHL:n runkosarjassa.

Lucicin tilannetta ei helpota se, että hänen sopimuksessaan on siirron estävä pykälä. Rouhijalaituri ei liiku minnekään ilman omaa suostumustaan, vaikka hänen suunnaltaan on tullut varovaista peukkua siirrolle. Siirtomahdollisuuksia rajoittaa massiivinen ja pitkä sopimus.

– Minun tietääkseni, kuten kerroimme viikkoja sitten, Milan Lucic on avoin löytämään itselleen uuden kodin muualta. Hänellä on kädessään paljon kortteja siirron estävän pykälän sekä oman tilanteensa vuoksi ja minun tietääkseni hän on kiinnostunut ja halukas lähtemään uuteen paikkaan, erityisesti jos hän voi päästä Yhdysvaltoihin.