Venäläismedia listasi KHL:n kesän parhaat hankinnat – Julius Junttilan seuravalintaa ihmetellään

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Monikansalliseen jääkiekkosarja KHL:ään on kesän aikana jälleen muuttanut useita pelaajia. Suosittu venäläislehti Championat listasi kymmenen toistaiseksi parasta hankintaa, jotka nähdään ensi kaudella KHL:ssä ensimmäistä kertaa tai vähintään yhden välivuoden jälkeen.

Listalle mahtui peräti neljä suomalaista sekä Liiga-kaudella tänä keväänä nähty ranskalainen Charles Bertrand. Kärppien tehomies muutti Sibir Novosibirskiin.

Bertrandin jälkeen yhdeksänneksi valittiin hänen entinen ja mahdollisesti tuleva ketjukaveri Julius Junttila. Olympialaisissakin pelannut Junttila jätti ranskalaisen tavoin Kärpät taakseen ja suuntasi tämän kanssa samaan osoitteeseen. Championat ihmettelee syytä, mikä vei hänet Siperiaan asti, vaikka Helsingistäkin olisi löytynyt seura, jota luotsaa syksyllä tuttu valmentaja.

– On mielenkiintoista, että vaikka Lauri Marjamäki vei Junttilan olympialaisiin ja tuntee pelaajan hyvin, hän ei pystynyt kiinnittämään tätä Jokereihin. Ehkä kyse on Sibirin päävalmentajan persoonallisuudesta. Vladimir Jurzinov jr. on ennenkin onnistunut suomalaisten kanssa, lehti kirjoittaa.

Jurzinov valmensi Suomessa Ilveksessä ja Ässissä. Hänen isänsä muistetaan täällä paremmin: hän johdatti 90-luvulla TPS:n kahteen SM-kultaan.

Lehti nostaa uusiksi huippuhankinnoiksi myös Miika Koiviston (Kärpät -> Dynamo Moskova) Joni Ortion (Skellefteå -> Vitjaz) sekä vasta 19-vuotiaan Eemeli Räsäsen (Kingston -> Jokerit).

Kaksimetrinen puolustajalupaus saapuu Jokereihin yliopistosarja OHL:stä. Hän on Toronto Maple Leafsin viime kesän varaus, joten Championat ei voi olla vertailematta häntä tällä kaudella tuhoa tehneeseen Eeli Tolvaseen.

– Vuosi sitten epäiltiin, kun Jokerit kiinnitti Eeli Tolvasen. Hyökkääjä saapui yliopistosarjasta ja teki debyyttiottelussaan hattutempun. Vastaavaa ei välttämättä odoteta Räsäseltä, sillä hän on puolustaja. Pisteitä on kuitenkin tulossa.

Championatin lista parhaista hankinnoista

10. Charles Bertrand, Sibir
9. Julius Junttila, Sibir
8. Andy Mile, Torpedo
7. Ben O’Connor, Barys
6. Miika Koivisto, Dynamo Moskova
5. Maxim Matushkin, Metallurg
4. Matthew Mayon, Dynamo Riika
3. Eemeli Räsänen, Jokerit
2. Joni Ortio, Vitjaz
1. Libor Kashik, Amur

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS