Suomen hyökkääjälupaus loisti varattavien NHL-pelaajien testeissä – nousi penkkipunnerruksen ykköseksi

© Kuva: Joonas Hepola

Tämän vuoden NHL-varaustilaisuuteen on alle kolme viikkoa aikaa, ja varattavilla pelaajilla alkaa olla viimeiset mahdollisuudet tehdä vaikutuksia kiinnostuneisiin seuroihin.

Eilen pelaajia testattiin erilaisilla fyysisillä kokeilla. Mukana oli muun muassa pyörä-, ponnistus-, puristus- ja punnerustestejä, joilla mitattiin pelaajien kuntoa.

Kärpissä tällä kaudella pelannut Rasmus Kupari nousi yhdessä testissä kaikkien pelaajien ykköseksi. Kupari oli paras penkkipunneruskokeessa, jossa mitattiin pelaajien ylävartalon voimaa.

Testi eroaa normaalista penkkipunnerruksesta usealla tavalla. Pelaajien täytyi nostaa kolmesti puolet omasta painosta mahdollisimman tehokkaasti. Mittayksikkönä käytettiin wattia per kilogramma ja tuloksia mitattiin Gym Aware -nimisellä koneella.

Kupari painaa noin 85 kiloa, joten hän nosti testissä yli 40 kiloa. Tulokseksi hän sai 8,25 wattia/kg, joka oli huomattavasti enemmän kuin seuraavaksi tulleilla. Kakkonen Ty Emberson sai tuloksekseen 8,03.

Testillä ei mitata maksimipainoa, vaan enemmänkin urheilullista kokonaisuutta, jossa nopeus ja räjähtävyys ovat isossa roolissa. Testissä suoritustekniikka oli tarkasti määrritelty.

Kuparia ollaa ennakoitu ykköskierroksen varaukseksi. Useiden media- ja kykyjenetsijälähteiden perusteella hän kilpailee sijoista 15-25.

 

 

 

Lähde: Sporstnet