Suomalaisvahti ei herättänyt luottamusta – huhu: NHL-seura etsii vahvistuksia vapailta markkinoilta

© Kuva: Getty Images

Tänä kesänä seuran toimitusjohtajan vaihtanut New York Islanders pohtii ensi kauden maalivahtikaksikkoa. Toistaiseksi on selvää, että saksalainen Thomas Greiss jää seuraan, mutta kuka tulee hänen avukseen?

Suosittu jääkiekkomedia TSN pohtii, että Islandersin uusi GM Lou Lamoriello ei nosta AHL:ssä tällä kaudella pelannutta Christopher Gibsonia NHL:ään. Suomalaisvahti on pelannut viimeiset kolme kautta farmiseura Bridgeport Sound Tigersissa, mutta pääsi tällä kaudella testaamaan taitojaan NHL:ssä kahdeksan ottelun verran, kun Islandersin molemmat maalivahdit olivat loukkaantuneita.

Gibson pelasi välillä todella vakuuttavasti, mutta ei tarpeeksi tasaisesti päästäkseen Islandersin vakiokalustoon. Voittosaldoksi jäi 2-3-2, mikä ei ole hullummin, kun edessä pelasi yksi sarjan heikoimmista puolustuksista.

Lamoriello tunnetaan hyvistä maalivahtikaupoistaan. Esimerkiksi Torontossa ollessaan hän hankki seuraan huippuvahti Frederik Andersenin, josta on hiljattain kehittynyt eliittitason torjuja. Uutta matoa ollaan laittamassa koukkuun, kun Islanders suuntaa heinäkuun vapaille markkinoille.

TSN:n mukaan, kesän paras vapaa maalivahti olisi Washington Capitalsista todennäköisesti lähtevä Phillipp Grubauer. Saksalaisvahti on pelannut viimeiset kuusi kautta Capitalsissa varamiehen roolissa, joten nyt saattaisi olla hyvä sauma vaihtaa maisemaa. Islanders olisi hänelle sopiva vaihtoehto, sillä Greissin ykkösvahdin asema ei ole kiveen hakattu asia.

Gibsonin tilanne on tänä kesänä hankala. Hänen sopimuksensa Islandersin kanssa päättyy, eikä jatkosopimusta välttämättä ole tulossa. Jos Islanders haluaa jatkaa yhteistyötä, Gibson joutuisi jälleen AHL-seuran tolppien väliin.

Suomalainen on vasta 25-vuotias, joten lyhyt jatkosopimus ei sulkisi vielä portteja NHL-ryhmään.

 


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!