Kun 29 NHL-joukkuetta 31:stä on jo kesälomilla, on Pohjois-Amerikassa jälleen ehditty jo rakennella isoja siirtohuhuja. Nyt liikkeellä on huhu, joka voi johtaa lähivuosien suurimpaan pelaajakauppaan.

Jääkiekon suurmedia TSN on listannut kesän halutuimmaksi kauppatavaraksi ruotsalaispuolustaja Erik Karlssonin. Karlsson ei halua jatkaa nykyisessä seurassa Ottawa Senatorsissa, ellei se tarjoa miehelle uutta puolustajien palkkaennätystä. Senatorsilla alkaa olla kiire, ettei se menetä ykkötähteään halvalla, sillä tämän nykyinen kuuden ja puolen miljoonan dollarin sopimus päättyy ensi vuonna.

Jos seura ei onnistu tarjoamaan tarpeeksi hyvää hintaa Karlssonille heinäkuussa, ruotsalainen todennäköisesti vaihdetaan kesällä muualle. TSN:n mukaan ruotsalaisen tulevaksi osoitteeksi riittää vaihtoehtoja, mutta yksi paikka nousee muiden yläpuolelle.

Uutissivusto povaa, että Nashville Predators saattaa esittää tarjouksen Karlssonista. Ottawalle ei mikä tahansa pelaaja kelpaa vaihdossa, joten Nashville joutuu tykittämään kovilla. TSN:n sivuilla pohditaan, että Karlsson voidaan vaihtaa tähtipuolustaja P.K. Subbaniin. Subban täyttäisi Ottawassa Kalrssonin jättämän aukon, ja hänen sopimuksensa kestää vuoteen 2022 asti, joten kanadalaisseuralle tämä kauppa olisi todellinen unelma.

Predatorsissa sen sijaan otettaisiin valtava, mutta harkittu riski. Ruotsalainen olisi pelillisesti iso uudistus, kun Nashville hakee ensi kaudella Stanley Cupia. Se saattaisi menettää Karlssonin ensi vuonna ilmaiseksi, mutta seuran puolustuskalustossa riittää pelaajia paikkaamaan isoimmat reiät.

Lisäksi Karlssonin menetys toisi lisää tilaa Roman Josin ja Ryan Ellisin uusille sopimuksille, jotka alkaisivat kaudella 2019-2020. Predators on nyt lähestymässä kautta, jonka jälkeen se on muutenkin luopumassa suurituloisista pelaajistaan, joten Subbanin vaihtaminen ei välttämättä muuttaisi lopputulosta. Huippupelaajan on lähdettävä.

Subban on ollut ennenkin osa suurta jättikauppaa. Kaksi vuotta sitten hän muutti Nashvilleen Montreal Canadiensista, kun hänet vaihdettiin toiseen huippupakkiin Shea Weberiin.

Subbanin kanssa ei tullut Stanley Cupia, mutta ehkä sitten Karlssonin avulla kantrikaupunki pääsisi juhlimaan.