Jokereille huippuvahvistus? Seuraako AHL-mestari Lauri Marjamäkeä myös Helsinkiin?

© Kuva: Juha Tamminen

Kuten aiemmin tänään kerroimme, kanadalaisen TSN-kanavan NHL-toimittaja Darren Dreger uutisoi twitter-tilillään, että Toronto Marliesin paidassa AHL:n mestaruuden voittanut Miro Aaltonen on palaamassa KHL:ään.

– Aaltosen agentti Todd Diamond kertoi ilmoittaneensa Toronto Maple Leafsille, että Aaltonen palaa takaisin KHL:ään ensi kaudeksi, Dreger kirjoitti.

Luonnollisin osoite Aaltoselle olisi tietysti Helsinki ja Jokerit. Aaltosen Jokerit-siirron puolesta puhuu moni – tai oikeastaan yksi hyvin vahva – tekijä.

Keskushyökkääjä Aaltonen, 25, on Joensuun Jokipoikien kasvatti, mutta siirtyi jo 16-vuotiaana Espoo Bluesin junioriorganisaatioon. Kausina 2009–11 Aaltonen pelasi Bluesin A-junioreissa, joita valmensi muuan Lauri Marjamäki.

Ensimmäiset Liiga-ottelunsa Aaltonen pelasi kaudella 2011–12 ollessaan vain 18-vuotias. Keväällä 2012 Blues teki liigahistoriaa nousemalla puolivälierissä 0–3-tappioasemasta 4–3-voittoon ottelusarjassa KalPaa vastaan. Bluesin päävalmentajana toimi tuolloin Lauri Marjamäki, joka valmensi Bluesia ja Aaltosta vielä tammikuuhun 2013 asti.

Bluesista saamiensa potkujen jälkeen Marjamäki siirtyi Oulun Kärppien päävalmentajaksi – ja Aaltonen seurasi kesällä 2015 perässä. Kauden 2015–16 päätteeksi Kärpät saavutti pronssia.

Kärpistä Marjamäki siirtyi Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaksi. Aaltonen pelasi ensimmäiset A-maaottelunsa ja myös MM-kisat kaudella 2016–17 Marjamäen alaisuudessa.

Ensi kaudella Marjamäki valmentaa KHL:ssä pelaavaa Jokereita – ja Aaltonen siis siirtyy raportoidusti KHL:ään, jossa edusti Vitjaz Podolskia kaudella 2016–17.

Valmentajilla on usein tapana tuoda joukkueisiinsa vahvistuksiksi pelaajia, jotka jo vanhastaan ovat näiden luottomiehiä. Ja sellainen Aaltonen kiistatta on Marjamäelle ollut.

Joten älkää pudotko tuoleiltanne, kun lähipäivinä uutisoidaan, että Aaltonen saapuu nimenomaan Helsingin Jokereihin.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!