Huhut Ilja Kovaltshukin ympärillä kiihtyvät – nyt miestä viedään suomalaiskaksikon seurakaveriksi

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

KHL:ssä viime vuodet pelannut Ilja Kovaltshuk tähtää takaisin NHL:ään. Venäläinen pistelinko on kertonut, että haluaa pelata ensi kaudella seurassa, jolla on realistiset menestysmahdollisuudet. Myös miehen korkea palkkatoive rajoittaa halukkaita joukkueita.

Kovaltshuk vieraili viime viikolla Kaliforniassa Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin juttusilla. Myös useat muut joukkueet ovat valmiita tarjoamaan venäläiselle isoa palkkakuittia, kuten molemmat New Yorkin seurat Ranges ja Islanders.

Nyt kilpailuun on osallistunut vielä yksi seura. NewsObserver uutisoi, että Carolina Hurricanes olisi valmis tarjoamaan kaksivuotista sopimusta Kovaltshukille.

Hurricanes jäi tällä kaudella vain niukasti ulos pudotuspeleistä. Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, sillä joukkueen avainpelaajat lähestyvät vasta parhaita ikävuosiaan. Nykyään joukkueen hyökkäyksen suurin tehomies on Sebastian Aho, joka täyttää tänä kesänä vasta 21 vuotta.

Kovaltshuk olisi Carolinan hyökkäykselle iso vahvistus. Hänet voisi esimerkiksi asettaa samaan ketjuun Ahon ja Teuvo Teräväisen kanssa, jotka tekivät viime kaudella yhteensä 52 maalia ja 129 tehopistettä.

Carolina pystyy tarjoamaan Kovaltshukille varteenotettavan sopimuksen, sillä sen ero palkkakaton ylärajaan on yksi sarjan suurimmista. Viime kaudella sille jäi yli 25 miljoonaa dollaria sopimusrahoja käyttämättä.

35-vuotias Kovaltshuk haluaa pelata NHL:ssä 2-3 vuotta. Hän ei ole ikinä voittanut Stanley Cup -mestaruutta.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!