Yksi NHL-historian vaarallisimpiin maalitykkeihin kuuluva Aleksandr Ovetshkin pääsi viimein toteuttamaan haaveensa, kun hän juhli tänä keväänä Stanley Cup -mestaruutta. Riehakkaissa mestaruusjuhlissa näkyi selvästi, että venäläisen harteilta on poistunut valtavan iso taakka.

Ovetshkin voi viimein rentoutua rankan kauden jälkeen. Maalitykki kertoi NHL.com:n venäläiskieliselle sivustolle, että hän aikoo viettää kesäloman Venäjällä jalkapallon MM-kisoja seuraten.

Mies valotti myös tulevaisuuttaan. 32-vuotiaan mielessä on jo käynyt uran lopettaminen, vaikka sopimus Washington Capitalsin kanssa kestää vielä kesään 2021 asti. Sopimuksen päättymisen jälkeen hän aikoo pohtia seuraavaa siirtoaan. Jopa paluuta Venäjälle.

– Uskon, että on välttämätöntä päättää ura siellä, missä se alkoi. Tarkastelen vaihtoehtoja, kun sopimukseni päättyy, Ovetshkin kommentoi.

Ovetshkin ponnisti NHL:ään vuonna 2005 Moskovan Dynamosta. Hän vietti siellä puolivuotta työsulkukaudella 2012-2013, ja kommenttien perusteella, tie voi viedä jälleen entiseen kasvattajaseuraan.

Venäläistähden agentti on paljastanut aikaisemmin, että Ovetshkin haluaa täydentää palkintokaappiaan ja voittaa vielä olympiakultaa. Jos NHL ei osallistu vuoden 2022 talvikisoihin, Ovetshkinin siirtyminen KHL:ään on erittäin odotettua.