HERNING. Leijonat kaatoi eilen lauantaina Kanadan 5-1 ja se meni muutamalla Kanadan tähdellä tunteisiin. Floridan puolustaja Aaron Ekblad kävi jo ottelun aikana todella kuumana ja syytti Suomea sukeltelusta pelin jälkeen.

Leijonien NHL-tähti Mikko Rantanen kuittasi kanadalaisten puheet tylysti sunnuntaina.

– 5-1-voitto tuli, niin ei sitä tarvinnut hirveästi käydä läpi. Antaa heidän vaan sitten puhua, mitä haluavat. Jotkut pelaajat lukivat jostain, mitä hän oli sanonut, mutta ei sitä sen kummemmin käyty läpi, Rantanen sanoi sunnuntaina.

Ekblad tienaa Floridassa 7,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria kaudessa. Puolustaja kuittaili Veli-Matti Savinaiselle palkastaan. Väsynyt temppu.

– Se on aika huono, jos yrittää tuollaisella päästä Savinaisen ihon alle. En usko, että se toimii. Kyllä siinä jotain muuta tarvittaisiin. Siinä mielessä tuo oli aika heikko vitsi, Rantanen naureskeli.

Toinen Kanada-ottelun erikoisuus oli se, että Suomi pelasi ylivoimansa viidellä hyökkääjällä.

– Mun mielestä se toimi aika hyvin. Siinä on paljon taitoa ja hyviä kavereita, niin saatiin kiekko hyvin liikkumaan ja lisää suoraviivaisuutta, Rantanen sanoi.

Onko puolustajilta tullut asiasta jo kuittia?

– Ei ole ainakaan vielä. Voi olla, että tuleekin sitten, jos ei tule maaleja. Mutta yritetään saada sieltä nyt tehoja, Rantanen naureskeli.

Ville Hirvonen
@hirvonenville