JYPin paidassa Liigan pistepörssin voittanut sekä HIFK:n kanssa sopimuksen ennen MM-kisoja allekirjoittanut Antti Suomela ei pelaa Kanadaa vastaan lauantaina.

24-vuotias sentteri ei ole päässyt lentoon arvokisoissa. Suomelan johtama Leijonien kolmosketju ei tuntunut hyökkäyspäässä saavan peliään kulkemaan edes turnauksen alun murskavoitoissa.

Liigassa kahden edellisen kauden aikana parhaiden hyökkääjien joukkoon kuuluneelle Suomelalle kansainvälisten pelien tempo sekä tilan ja ajan vähyys tuntuvat olevan vielä haaste.

Hänen paikkansa kolmosketjun keskellä ottaa lauantaina maajoukkueessa kokeneempi Sakari Manninen.

Suomelan tilanne ensi kauden suhteen on käynyt kuumana. HIFK julkaisi tähtihyökkääjän sopimuksen, mutta Suomelan omien sanojen mukaan hänet nähdään todennäköisesti NHL-jäillä ensi kaudella.

On mielenkiintoista nähdä, pääseekö hän vielä irti näissä MM-kisoissa, ja miten heikosti sujuneet pelit vaikuttavat NHL-haaveisiin ensi kauden osalta.

HIFK:n tuore urheilujohtaja Tobias Salmelainen haluaisi luonnollisesti pitää Suomelan Helsingissä ensi kauden.

– Meidän näkemys toki on, että yksi vuosi täällä palvelisi Anttia ja varsinkin hänen fysiikkansa kehittämistä, Salmelainen sanoi ennen MM-kisoja Ilta-Sanomien haastattelussa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei HIFK-pomon arvio mennyt ainakaan täysin metsään.