Runkosarjan ykköstilan jo varmistanut Nashville Predators päätti urakkansa 4-2-voittoon Columbus Blue Jacketsista. Pekka Rinne torjui ottelun kaksi ensimmäistä erää ja pysätti 22 laukausta. Kolmannessa erässä pelivastuun sai hänen varamiehensä Juuse Saros.

Rinne sai ansaitsemansa levon, sillä hänen kautensa on ollut erinomainen. Hänen tilastoja katsoessa ymmärtää, että miksi hän on ehdolla voittamaan NHL:n parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina Trophyn.

59 ottelua, 42 voittoa. Torjuntaprosentti 50 ottelua pelanneista paras (92,7) ja päästettyjen maalien keskiarvo pienin (2,31). Moni joutuu nöyrtymään Kempeleestä ponnistaneen Rinteen edessä.

Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette on sitä mieltä, että Vezina Trophy kuuluu Rinteelle.

– Hänen kautensa on ollut erinomainen. Kyseessä on suurempi kuva, ja tiedän ettei kyse ole ainostaan kovasta työstä, mutta sillä on myös oma merkityksensä. Se tosiasia, että hän oli mahtava viime pudotuspeleissä ja hänen pelaamisensa tällä kaudella, Laviolette muistutti ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

– Hänellä on paljon voittoja vyöllään, hänen voittoprosenttinsa on NHL:n paras, hänen torjuntaprosenttinsa on paras, hänen päästettyjen maalien keskiarvo on paras. Olemme ensimmäisellä sijalla NHL:ssä ja hän on joukkueemme arvokkain pelaaja. Mielestäni hänen valintansa suhteen ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä.

Justin Beasley

@JBeasleyOpinion
Peter Laviolette didn’t hesitate making his case for Pekka Rinne winning the Vezina Trophy.

“His winning percentage is #1. His save percentage is #1... We’re the first place team in the (NHL) and he’s the MVP of our team.” #Preds #Pekka4Vezina