Tapparan tilanne on hankala. Sen pitää voittaa Kärpät neljästi putkeen, jotta Kanada-malja pysyy Tampereella. Huteja ja välipelejä ei saa tulla.

Liigan historiassa ollaan nähty 0-3-tappioasemasta sarjan voittoon nouseminen kerran. Kyseisen ihmeen teki Lauri Marjamäen luotsaama Espoon Blues keväällä 2012. Tuolloin espoolaiset hävisivät runkosarjan voittajalle KalPalle kolme ensimmäistä puolivälieräkohtaamista, mutta onnistuivat kampeamaan sarjan tasoihin ja lopulta edukseen.

Bluesia edustivat tuolloin kolme tämän kevään finaaleissa esiintynyttä pelaajaa: nykyisin Kärppien riveissä pelaava Jari Sailio sekä Tappara-paitaa kantavat Kristian Kuusela ja Matti Järvinen.

NHL:ssä vastaavaa on nähty vain neljä kertaa. Finaaleissakin vain kerran, kun vuonna 1942 Toronto Maple Leafs teki mahdottomasta mahdollisen ja nousi Detroit Red Wingsiä vastaan 0-3-tilanteesta tasoihin ja aina Stanley Cupin voittajaksi. Laajennusaikakausi alkoi vuonna 1967, jonka jälkeen kukaan ei ole temppua onnistunut finaaleissa toistamaan.