Ruotsille karsea menetys: NHL-supertähti jättää MM-kisat väliin – taustalla harmittava syy

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Ruotsin maajoukkue sai surkeita uutisia sunnuntaina, kun New York Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist kieltäytyi MM-kisoista.

Lundqvist ilmoitti Twitterissä, että häntä on vaivannut viimeiset 5-6 kuukautta ikävä polvivamma, joka vaatii neljän viikon mittaisen huilin.

36-vuotias tähtivahti pelasi tällä kaudella NHL:ssä 63 ottelua torjuntaprosentilla 91,5. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 2,98.

”King Henrik” on ollut Ruotsin maajoukkueen tuki ja turva lähes koko 2000-luvun ajan. Hän on pelannut viidet MM-kisat ja tuonut niistä kotiin yhden kullan ja kaksi hopeaa.

Lundqvist oli viime vuonna Ranskan ja Saksan MM-kisoissa Ruotsin maalilla, kun maa voitti MM-kultaa. Rangersin tähtivahti pelasi viisi ottelua huimalla torjuntaprosentilla 94,6.

Olympialaisissa Lundqvist on nähty kolme kertaa, joista hän on kartuttanut palkintokaappiaan yhdellä olympiakullalla ja olympiahopealla.

Ruotsin kasaa Lundqvistin poissaolosta huolimatta todella kovaa joukkuetta MM-kisoihin. Katso nimilista klikkaamalla tästä.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!