Viime vuosikymmenen kestomenestyjä Chicago Blackhawks jää tänä vuonna pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2007-2008. Runkopelaajien alisuorittaessa Chicagoon on samaan aikaan syttynyt uusi tähti.

Kesällä 2016 toisella kierroksella varattu laitahyökkääjä Alex DeBrincat onnistui viime yönä maalinteossa, kun Chicago kaatoi St.Louis Bluesin maalein 4-3. Osuma oli 20-vuotiaalle kauden 28. Samalla hän otti joukkueessa parhaan maalintekijän ykköspaikan, kun kakkosena oleva Patrick Kane on tehnyt maalin vähemmän.

DeBrincat pelaa uransa ensimmäistä NHL-kautta ja on ottanut välittömästi suurta roolia perinteikkäässä seurassa. Hän on päässyt tuulettamaan jo kolmesti hattutemppua ja jahtaa tulokkaiden maalipörssin voittoa, kun Winnipeg Jetsin Kyle Connor on enää kahden maalin päässä.

Hyökkääjän tarina huipulle on mielenkiintoinen, sillä hän halusi pitkään olla maalintekijän sijaan maalivahti. Isänsä puheet kuitenkin käänsivät hänen ajatuksensa, ja nyt hän torjuu kiekkoja ainoastaan huumorimielessä pelien ulkopuolella.

– Juniorivuosina kukaan ei halunnut olla maalissa, joten pelasin siellä muita enemmän. Nyt en välttämättä haluaisi olla siellä myöskään. Maalivahdit haluavat aina olla kenttäpelaajia, DeBrincat virnuili Chicago Tribune -lehdelle.

Tulokaspelaaja olisi nykypäivänä erittäin harvinaislaatuinen maalivahti, sillä hän on vain 171-senttinen. Hän mielummin kisaa maalintekijän tittelistä Kanen kanssa ja haluaa olla seuraavalla kaudella entistä tehokkaampi.

– Meillä on Kanen kanssa kisa kuka pääsee ensiksi 30 maaliin. En sijoittaisi rahaa hänen voitolleen, hyökkääjä nauraa.