ESPN-sivuston toimittajat listasivat surkeimmat sopimukset NHL:ssä. Listalta löytyy kovia nimiä.

Yksi näistä on Emily Kaplanin esille nostama Chicago Blackhawksin puolustaja Brent Seabrook. Kanadalaispuolustaja on ollut Blackhawksin mestaruusjoukkueiden kovinta ydintä yhdessä Duncan Keithin, Corey Crawfordin, Patrick Kanen sekä Jonathan Toewsin kanssa, mutta toisaalta hänen massiivinen, lähes seitsemän miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimuksensa on pakottanut GM Stan Bowmanin tekemään kipeitä liikkeitä vuosien varrella.

– Sopimus pakotti Bowmanin luopumaan Niklas Hjalmarssoninsta sekä Artemi Panarinista. Se pakottaa Bowmanin käyttämään luovuuttaan tulevanakin kesänä, eli luopumaan suosituista pelaajista kiertääkseen kalliin virheen, Kaplan kuvailee.

Lisäksi Kaplan nostaa esiin myös Seabrookin tason laskun ja sanoo, että Blackhawks maksoi menneisyyden näytöistä tulevaisuuden ennusteiden sijaan tehdessään jatkosopimuksen kanadalaispakin kanssa.

Greg Wyshynski puolestaan nostaa esiin Bobby Ryanin. Wyshynskin mukaan huonon sopimuksen tunnusmerkki on se, että kuinka vaikea sopimuksesta on päästä eroon. Kesällä 2013 Anaheim Ducksista Ottawa Senatorsiin vaihtaneen jenkkilaiturin sopimus on juuri tätä osastoa.

Wyshynski nostaa pöydälle karuja lukuja, jotka osoittavat Ryanin tehokkuuden hyökkääjänä laskeneen vuosien varrella. Vuonna 2015 solmitun jatkosopimuksen jälkeen yhdysvaltalaishyökkääjä on iskenyt 0,572 pistettä ottelua kohden. Ducksia edustaessaan Ryanin pistekeskiarvo oli 0,74 per peli. Ryan ansaitsee vuodessa reilut seitsemän miljoonaa dollaria

– Pyhän Patrikin päivänä Ryan täyttää 31 vuotta. En tarkoita etteikö hänen uransa voisi kokea renesanssia, mutta tulevaisuudennäkymät sen tapahtumiselle Ottawassa ovat parhaimmillaankin hämärät, Wyshynski kuvailee.

Chris Peters nimeää Edmonton Oilersin Milan Lucicin. Vaikka Peters myöntää Lucicin 18 ottelun maalittoman putken olleen osaltaan myös huonoa tuuria, on Oilers hänen mukaansa vaikeuksissa jos mörssärilaituri ei palaa entisaikojen tasolleen.

Lucicin sopimus on arvoltaan kuusi miljoonaa dollaria kaudessa, jonka lisäksi Connor McDavidin massiivinen jatkosopimus alkaa ensi vuodesta. Se tekee Oilersista joukkueen, joka joutuu miettimään palkkakattoon liittyviä asioita toden teolla.

– Iso huolenaihe tällä hetkellä on jos tämä kausi ei olekaan pelkkä poikkeama. Jos tästä tuleee normi seuraavien viiden vuoden aikana, se on iso, iso ongelma. Lucic täyttää 30 vuotta kesällä, joten kyse ei ole siitä että hän olisi mennyttä pelaajana. Emme vain odota hänen pelaavan yhtä korkealla tasolla aiempaan uraan verraten, Peters maalailee.