Suomalaistähden ällistyttävä vire jatkuu – joukkue takoo uskomattomia tuloksia!

© Kuva: Getty Images

Arizona Coyotes ja joukkueen suomalainen maalivahti Antti Raanta ovat aivan hirvittävässä iskussa!

Pitkään tukevasti NHL:n jumbosijalla majaillut Coyotes on äitynyt kevään myötä sellaiseen pistetahtiin, jolla koko kauden jatkuessa tavoiteltaisiin jopa pudotuspelipaikkoja. Harmi vaan, että kojoottilauma rämpi tassut syvällä hiekassa koko syyskauden ja jäi jo vuodenvaihteeseen mennessä monenkymmenen pisteen päähän playoff-viivasta.

Viime aikoina Coyotes on näyttänyt, että jos se saa nykyisen ryhmän pidettyä jokseenkin kasassa, se voi olla ensi kaudella jo varteenotettava pudotuspelijoukkue. Tällä viikolla joukkueen suoritukset ovat olleet suorastaan häikäiseviä.

Maanantaina Coyotes haki tyylipuhtaan 4–1-vierasvoiton itäistä konferenssia johtavasta Tampa Bay Lightningista. Varhain tänä aamuna Suomen aikaa Coyotes haki pisteet kauden sensaatiojoukkueelta, läntisessä konferenssissa kolmantena olevalta Vegas Golden Knightsilta 3–2-tuloksella. Voittojen välissä joukkue lensi USA:n itärannikolta kauas länteen.

Raanta torjui kojoottien maalin suulla kummassakin voitto-ottelussa. Vegasissa raumalainen venyi kiekon tielle 27 kertaa.

Myös Raannan viime aikojen saldo on häkellyttävä. Kahden viikon loukkaantumistauon jälkeen Raanta on pelannut viisi ottelua. Ensimmäisessä tuli tappio Minnesota Wildille, mutta sen jälkeen Raanta on johtanut joukkueensa neljään peräkkäiseen voittoon (Calgary, Buffalo, Tampa ja Vegas).

Näissä otteluissa Raanta on torjunut 117 laukausta 123:sta, eli miehen torjuntaprosentti on huikea 95,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,5. Myös Raannan koko kauden tilastot ovat erinomaiset ottaen huomioon Coyotesin tilanteen sarjataulukossa. Raanta on torjunut 44 ottelussa torjuntaprosentilla 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,33.

Coyotes on maaliskuun huippuvireensä ansiosta noussut koko NHL:n taulukossa ”jo” kolmanneksi viimeiselle sijalle Buffalon ja Ottawa Senatorsin edelle. Vancouver Canucks on kerännyt Coyotesin tavoin 65 pistettä.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️