Ruotsin liiga solmi miljoonien eurojen TV-sopimuksen – voi aiheuttaa ongelmia Suomen seuroille

© Kuva: Getty Images

Hockeynews.se kertoo, että Ruotsin jääkiekon pääsarja SHL on solminut uuden kymmenien miljoonien arvoisen TV-sopimuksen C Moren kanssa.

C Moren sopimus tuo SHL:ään vuosittain peräti 45 miljoonaa kruunua, mikä on 17 miljoonaa edeltäjäänsä suurempi summa. Ensi kaudella voimaan astuva uusi sopimus ylettyy vuoteen 2024.

Sopimus tietää hyviä uutisia SHL-seuroille, kun jokainen joukkue saa sen myötä vuosittain vähintään viiden miljoonan kruunun eli noin 500 000 euron lisän budjettiin, jota voidaan käyttää muun muassa uusien pelaajien hankkimisessa.

Länsinaapurin kasvavat rahamäärät voivat aiheuttaa Suomen jääkiekkoseuroille hankaluuksia. Liigaseuroilla on nyt entistä vaikeampaa kiinnittää parhaita pelaajia, kun Ruotsissa olisi tarjolla rahakkaampia diilejä.