Turkulaisen TuTo Hockeyn hyökkääjän Niclas Luceniuksen jättimäinen 13 ottelun pelikielto pysyy voimassa, Urheilun oikeusturvalautakunta tiedotti tänään.

Lucenius potkaisi 10.3. pelatussa Mestiksen ensimmäisessä puolivälierässä Kiekko-Vantaan puolustajaa Otto-Eemeli Linkeä luistimellaan. Lucenius sai teostaan ottelurangaistuksen.

Myöhemmin Luceniukselle tuomittiin peräti 13 ottelun pelikielto, jonka lyhentämistä mies vaati oikeusturvalautakunnalta. Päätökseen ei kuitenkaan tullut muutosta.

Lucenius on ehtinyt kärsiä kiellostaan neljä peliä, eli jäljellä on vielä yhdeksän ottelun verran lusimista. TuTo selviytyi Mestiksen välieriin, jossa vastaan tulee SaPKo. Sarja alkaa perjantaina ja siinä pelataan maksimissaan seitsemän ottelua.

Näin ollen Lucenius pelaa tällä kaudella vain siinä tapauksessa, että TuTo selviytyy Mestiksen finaaleihin ja pelaa yhteensä vähintään kymmenen ottelua. Muuten entisen liigatähden paluu kaukaloihin venyy ensi syksyyn.

Lucenius, 28, on pelannut SM-liigassa yhteensä 296 runkosarjan ottelua tehoilla 58+94=152. Parhaalla liigakaudellaan 2009–10 Lucenius sai kasaan 56 runkosarjan ottelussa tehot 17+29=46. Hän on saavuttanut Tapparan paidassa pronssia 2008 ja hopeaa 2013.

Lucenius on NHL-seura Atlanta Thrashersin 4. kierroksen (115.) varaus kesältä 2007, muttei ole koskaan pelannut yhtään ottelua NHL:ssä.