Yle uutisoi tiistaina, että alkoholain kokonaisuudistus on tuomassa oluet ja lonkerot urheilutapahtumien katsomoihin.

Valvira ja aluehallintavirasto ovat vihdoin päässeet uuteen joustavaan ratkaisuun, jota Valviran ryhmäpäällikkö Kari Kunnas kuvaa ”elinkeinomyönteiseksi”.

– Lupateknisesti esimerkiksi jäähallit voivat hakea koko katsomoalueen anniskelualueeksi ja tilaisuuskohtaisesti sitten rajata katsomosta anniskeluun K-18 -osioita. Katsomoiden käytännön rajaus ja valvonta tulee arvioida tapauskohtaisesti, Kunnas totesi Ylelle.

Rajatulla katsomoalueelle saa jakaa kaikkia alkoholijuomia, eikä laki ota kantaa sen vahvuuteen.

– Lähtökohtaisesti kaikki anniskeluluvat koskevat kaikkia alkoholijuomia. Lähtökohta on, että siellä voi anniskella kaikkia juomia. Luvanhaltijoiden on toki syytä miettiä, mitä juomia yleisölle halutaan anniskella. Jos ongelmia tulee, toki viranomaisilla on mahdollisuus rajoittaa juomavalikoimaa, Kunnas kertoo.

Alkoholialueen rajaus ja valvominen on anniskeluluvan haltijan vastuulla.

SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Riko Kallioniemi oli selvästi tyytyväinen uuteen lakipäätökseen.

– Se on erinomainen asia. Se vähentää merkittävästi ruuhkaa ja helpottaa yleisön palvelua. Olen juuri palannut Koreasta. Siellä katsomot olivat anniskelualuetta ilman mitään probleemaa. Yleisö viihtyi ja tykkäsi. Se on osalle yleisöä tärkeä palvelu, ei toki kaikille, Kallioniemi sanoi.

Alkoholin tarjoilu on Kallioniemen mukaan merkittävä tulonlähde Liiga-seuroille, koska liikevaihdosta peräti kolmannes saattaa muodostua ravintopalveluista.

Kallioniemen mukaan muutokset tulevat voimaan viimeistään ensi kaudella.

– Olen ymmärtänyt, että siellä saattaa olla melkoista ruuhkaa lupien käsittelyssä. Loppukaudelle voi tulla tiukkaa.

Lue tästä Ylen alkuperäinen uutinen.