Tästä voi olla hyötyä olympialaisten ratkaisupeleissä? Etelä-Korean hurja temppu Leijonien etu!

Leijonat raivasi tiensä tiistaina olympiakiekon puolivälieriin, kun se löi kisaisäntä Etelä-Korean pudotuspelien avauskierroksella lopulta selvin 5-2-numeroin. Suomen avainpelaajiin kuului kaksi häkkiä tehnyt Petri Kontiola, joka nakutti ylivoimamaalit ensimmäisessä ja toisessa erässä.

Kun sinivalkoiset johtivat 3-0, näytti peli olevan ohi. Mutta mitä vielä – Etelä-Korea kampesi itsensä jopa maalin päähän, ja toiselle tauolle mentiin lukemista 3-2.

Lokomotivin pelaaja jakoi ansaitusti kiitosta sinnikkäästi taistelleelle isäntäjoukkueelle.

– Kaveri pelasi hyvin, hieno suoritus. Yleisö oli hyvin mukana ja tässä oli ison pelin tuntua, Kontiola myönsi Suomen Olympiajoukkueen Twitter-tilillä.

Saattoi olla jopa Suomen etu, että Etelä-Korea kiri maalin päähän. Kolmen maalin johdon muuttuminen yhteen herätti Leijonia, ja sen tiesi myös tehoin 2+4 turnauksen pistepörssissä peräti kolmantena oleva Kontiola.

– Pieni herätyksen paikka toisessa erässä tuli. Kolmas erä oli sitten taas meitä: Työtä tekevää ja nöyrää. Sillä me saimme voiton, kaksi maalia tehnyt Kontiola tiivisti.

– Me vähän mukavoiduttiin kolmen maalin jälkeen. Vähän rupesi jännittämään, mutta onnistuimme rauhoittamaan pelin hyvin, Oskar Osala komppasi.

Suomen urakka jatkuu keskiviikkona puolivälierässä Kanadaa vastaan. Muut parit ovat Ruotsi-Saksa, Tsekki-USA ja OAR-Norja.