Vegas Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula iski jälleen maalin, kun Vegas Golden Knights kukisti varhain aamulla Suomen aikaa Edmonton Oilersin maalein 4–1.

Haula vei Vegasin kolmannen erän alkuminuuteilla 4-0-johtoon välittömästi ylivoiman päätyttyä. Haulan osuma oli klassinen ”lapa jäähän, nimi lehteen” -maali. Haula ajoi vahvasti maalin eteen ja piti puolustajan ahdisteluista huolimatta mailansa tiukasti jäässä. James Neal lähetti kovan syötön suoraan Haulan lapaan, ja tämän ei tarvinnut kuin ohjata kiekko verkon perukoille.

Maali oli porilaislähtöiselle hyökkääjälle jo kauden 22:s. Kaikkiaan Haulalla on 52 ottelusta kasassa 41 tehopistettä (22+19). Haulalta on jäänyt väliin viisi Vegasin 57 ottelusta. Jos hän pelaa kaikki loput runkosarjan ottelut, nykyinen pistetahti (0,79 pistettä per peli) enteilee Haulan yltävän tasan 60 tehopisteeseen.

Lähes kaikkien odotusten vastaisesti läntisen konferenssin kärkeen pyyhältäneestä Vegasista tuli samalla ensimmäinen joukkue konferenssissa, joka ylsi 80 pisteeseen. Se on pelannut 56 ottelua.

Itäisen konferenssin kärkijoukkueella Tampa Bay Lightningillä on yksi piste enemmän, mutta Tampa on myös pelannut yhden ottelun enemmän. Näin ollen tulokasjoukkue Vegas on pistekeskiarvolla (1,44) mitattuna jo koko NHL:n kärkijoukkue!

Katso Haulan kauden 22. maali tästä linkistä.