Kärppien riveihin täksi kaudeksi liittynyt Nicklas Lasu oli ennen tätä kautta lähinnä Frölundan puolustusspesialisti, jonka tehtävä oli tappaa alivoimaa ja puolustaa johtoasemaa kriittisillä hetkillä. Kahdeksan kautta alaketjujen jyränä alkoi jäytää ruotsalaishyökkääjää. Syy maiseman vaihtoon oli siis selvä: Lasu koki pystyvänsä muuhunkin kuin puolustavaan rooliin.

Sellainen löytyi Oulusta ja Kärpistä. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho keskusteli ruotsalaishyökkääjän kanssa ja lupasi hänelle paikan näyttää, että onko hänestä kiekollisempaan rooliin. Tuloksena on uran selvästi paras pistesaldo: 8+16=24.

– Olin jumissa Frölundassa. Olin vain pelaaja, joka oli hyvä alivoimalla ja pelin viimeisillä minuuteilla puolustettaessa omaa johtoasemaa. Halusin yksinkertaisesti siihen muutoksen, Lasu sanoo Kalevan haastattelussa.

Lasulla on selkeä kuva siitä, että miten hänestä voi tulla Mika Pyörälän kaltainen moniosaaja, johon voi luottaa missä tilanteessa tahansa.

– On kahdenlaisia pelaajia. Osa on niin sanottuja triangelipelaajia, jotka ovat hyviä suurin piirtein kolmessa asiassa. He voivat olla hyviä vaikkapa ylivoimalla, heillä on hyvä laukaus ja joku kolmas ominaisuus, jonka he hanskaavat hyvin.

– Sitten on pelaajia, jotka ovat kuin pallo. He osaavat vähän kaikkea. Ensin on pieni pallo, joka kuitenkin kasvaa sitä mukaa kun jo olemassa olevat ominaisuudet kehittyvät paremmiksi. Lopulta on iso pallo. Kun minun palloni on valmis, aion olla samanlainen pelaaja kuin Mika Pyörälä. Pelaaja, joka on hyvä kaikessa, Lasu kuvailee.