Nuorten jääkiekon MM-kisat alkavat jo 26. joulukuuta, joten on aika tarkastella Suomen joukkuetta tarkemmin.

Nuorilla Leijonilla on poikkeuksellinen määrä taitoa ja kokemusta hyökkäysosastolla, mutta puolustus ei jätä yhtään sen kylmemmäksi.

Suomella on myös alakerran osalta kaikki mahdollisuudet kultaan asti. Liigassa suorastaan dominoivat kärkinimet Miro Heiskanen ja Olli Juolevi eivät liikaa esittelyitä kaipaa. Kaksikko on pelannut Liigassa tällä kaudella yhteensä 37 ottelua ja tehnyt niissä tehot 11+16=27.

Molemmat ovat myös seurajoukkueiden lisäksi tottuneet juniorimaajoukkueissa ykkösrooleihin, joten he lähtevät vain nauttimaan vastuusta.

Parasta kuitenkin on, ettei Suomen puolustus missään nimessä lepää yksin tämän kiekollisen kaksikon harteilla.

Suomen alakerrasta löytyy seuraavia kavereita:

Henri Jokiharju, 18v, 183cm, 83kg, Right, varaus: 1. kierros #29, Chicago Blackhawks

Niin ikään NHL:n ykköskierroksen varaus viime kesältä, joka on tehnyt tällä kaudella Pohjois-Amerikassa juniorisarja WHL:ssä 29 ottelussa tehot 7+28=35, +27.

Jokiharjulta löytyy jo palkintokaapista kultaa Pikkuleijonista. Kiekollinen hyvin liikkuva puolustaja, joka tuo kiekkoa loistavasti hyökkäysalueelle. Omassa ikäluokassaan tähtitason puolustaja kansainvälisesti.

Juuso Välimäki, 19v, 187cm, 93kg, Left, varaus: 1. kierros #15, Calgary Flames

Välimäki on moderni puolustaja, sillä samasta paketista löytyy kokoa ja taitoa. Todella kokonaisvaltainen ja kypsä pelaaja, mistä kertoo myös korkea varausnumero.

Pelasi jo viime kaudella nuorten MM-kisoissa, minkä lisäksi on myös voittanut alle 18-vuotiaiden kultaa. Tällä kaudella WHL:ssä 17 pelissä 18 tehopistettä.

Urho Vaakanainen, 18v, 185cm, 87kg, Left, varaus: 1. kierros #18, Boston Bruins

SaiPassa tällä kaudella isossa roolissa pelaava Vaakanainen ei ole pyörinyt otsikoissa, koska ei ole varsinainen pistelinko. Sen sijaan pystyy näin nuorena jo Liigassa pelaamaan tasapainoista puolustuspelaamista ja tekemään rauhallisia ratkaisuja kiekon kanssa.

Ykköskierroksen varaus teki viime kaudella alle 18-vuotiaiden kultajoukkueessa viidessä pelissä tehot 3+3 ja dominoi peliä omalla puolustusalueella. Tulee olemaan iso pelaaja tällekin joukkueelle.

Eemeli Räsänen, 18v, 200cm, 95kg, Right, varaus: 2. kierros #59 Toronto Maple Leafs

Huimia kehitysaskeleita ottanut järkälemäinen puolustaja, joka ihastutti otteillaan jo kesällä Maple Leafsin leirillä.

Isoimmat vahvuudet ammattilaisuraa ajatellen fyysisessä pelissä ja maalinvartioinnissa, mutta juniorikiekossa tekee myös kovia tehoja.

Räsänen on tehtaillut WHL:ssä tällä kaudella 27 ottelussa tehot 3+18=21. Hän tulee kantamaan ison vastuun oman maalin edessä kisojen aikana.

Edellä mainitusta kuusikosta saa kasaan seuraavanlaiset parit, jotka näyttävät ennakkoon melko kovilta:

Miro Heiskanen – Henri Jokiharju
Olli Juolevi – Juuso Välimäki
Urho Vaakanainen – Eemeli Räsänen

Tämän kuusikon lisäksi Nuorten Leijonien leiriyhmässä ovat mukana puolustajat Kasperi Kotkansalo, Robin Salo sekä Roope Laavainen.