© Kuva: Getty Images

NHL-toimittaja: Hirmutehoja tykittänyt suomalaislupaus kaappaa ison roolin NHL:n huippuseurasta! – ”Todellinen ylivoima-ase”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Chicago Blackhawks varasi viime kesän varaustilaisuudessa suomalaispuolustaja Henri Jokiharjun ensimmäisen kierroksen 29. valinnalla.

Blackhawksin johto ei varmasti ole katunut 18-vuotiaan oululaisen varaamista, koska nuorukainen on takonut mielettömiä tehoja tällä kaudella Kanadan juniorisarja WHL:ssä.

Portland Winterhawksia edustava Jokiharju on tehnyt 27 ottelussa kovat tehot 7+28=35, millä irtoaa puolustajien pistepörssin toinen sija ja kaikkien kenttäpelaajien pörssin 27. sija.

The Athletic -lehden toimittaja Scott Powers uskookin Jokiharjun kaappaavan paikan kivenkovasta Blackhawksin joukkueesta lähivuosina.

– Blackhawksilla on kovat odotukset ensimmäisellä kierroksella varatun Jokiharjun suhteen. Hän oli heidän ensimmäinen ensimmäisellä kierroksella varattu puolustaja sitten vuoden 2009. Jokiharjun pelaaminen on kehittynyt WHL:ssä, Powers kertoo.

– Hän saattaa tehdä sopimuksen Blackhawksin kanssa tämän kauden päätteeksi, ja pelata ensi kaudella joko NHL:ssä, WHL:ssä tai Euroopassa. Hänen pitäisi olla Blackhawksin puolustuksessa vähintään muutaman vuoden päästä, toimittaja jatkaa.

The Athletic -lehden nuoriin kiekkolupauksiin erikoistunut toimittaja Corey Pronman arvostaa Jokiharjun korkealla, mutta ei kuitenkaan pidä suomalaislupausta potentiaalisena supertähtenä.

– Hän voi olla kahden ensimmäisen parin puolustaja. Onko hän erityisen korkeatasoinen kiekkolupaus, joka voi olla mahdollisesti supertähti tulevaisuudessa? Ei minun mielestäni, mutta se miten hän liikuttaa kiekkoa – hän voi olla todellinen ylivoima-ase ja pelin käynnistäjä NHL:ssä, Pronman arvelee.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon