Suomessa talvi on vasta aluillaan, eikä ulkojäät maassamme ole välttämättä siinä kunnossa, että neppailu taivasalla olisi mahdollista.

Aikoinaan, kun se mahdollista oli, paineli HIFK:ssä tuhoisaa jälkeä tehnyt pakkilupaus Miro Heiskanen poikkeuksetta kikkailemaan jäille. Dallas Stars -varaus painotti Radio Rockin haastattelussa taannoin sitä, että ulkojääpelit tai vastaavat ovat nuoren kehityksen kannalta oleellista.

– Itse ainakin pihapelejä ja tuollasia vedin, jos ei jäälle päässyt. Kannattaa säbää ja sellaista neppailla, jos ei jäälle pääse, HIFK:n lupaus pohti radiohaastattelussa.

– Totta kai kivempaa on aina ulkojäille päästä. Hienoa pelailla. Jonkinlaista peliä kun saa aikaiseksi, se on hyvä aina, Heiskanen jatkoi.

Suomalaistähti on ottanut hurjia askeleita kohti Liigan eliittiä. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari oli nakuttanut ennen perjantai-illan TPS-ottelua pääsarjajäillä tänä syksynä jo yhdeksän maalia ja yhteensä 13 pinnaa.

Kehitystä on tapahtunut nopeasti, mutta toisaalta jo vuosien ajan. Kommenteista voi päätellä sen, että ulkojäillä käyminen ei tähän ainakaan negatiivisesti vaikuttanut.

– Aina kun oli mahdollisuus päästä ulkojäille, käytiin faijan tai frendien kanssa vetämässä siellä. Aina kun oli saumaa, välillä treenienkin jälkeen vielä menin ulkojäille, HIFK-pakki muisteli.

Kuulostaa hurjalta.

Tähti on vasta 18-vuotias, eli hän on jo alaikäisenä viettänyt uskomattoman määrän jäillä – omien treenien lisäksi.