Supermielenkiintoinen ketju! Ässät lyö tähtihankinnat ja huippulupauksen heti yhteen

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Palloseuran ja Porin Ässien tämän illan Liiga-mittelöstä ei puutu mielenkiintoa.

Ässät luisteluttaa Turun Gatorade Centerin jäälle kutkuttavan ketjun. Patapaitojen kolmosessa viilettävät joukkueeseen maajoukkuetauolla hankitut Sakari Salminen ja Jarno Kärki (kuvassa) sekä porilaisen jääkiekkoilun suurimpana lupauksena pidetty vasta 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi.

Mikä porilaisittain mielenkiintoisinta, kaikki ketjun hyökkääjät ovat seuran omia kasvatteja ja syntyjään porilaisia. Kyseessä on kolme eri ikäkausien porilaista huippua.

Salminen, 29, debytoi SM-liigassa jo kymmenen vuotta sitten. 302 liigaottelussa Salminen on naputellut tehot 93+122=215. Salminen on ehtinyt pelata myös kolme kautta KHL:ssä, joista kaksi Torpdeo Nizhny Novgorodissa sekä yhden Jokereissa. Yhden kauden mies vietti Sveitsissä/Ruotsissa.

Heinäkuussa Jokerit purki Salmisen KHL-sopimuksen, ja viikko sitten mies sai potkut Dinamo Moskovasta. Maajoukkueessa Salminen on esiintynyt mm. kevään 2013 MM-kisoissa sekä talven 2014 olympialaisissa.

Kärki, 23, pelaa neljättä SM-liigakauttaan. Isokokoisella, 194-senttisellä sentterillä on vyöllään 178 liigaottelua tehoilla 42+42=84.

Kotkaniemi, 17, on saanut tämän kauden 21 liigaottelussa kasaan tehot 5+4=9.

Myös TPS:n riveissä nähdään mielenkiintoinen ”vahvistus” ja kokeilu, kun kahden kuukauden pelitauolta palaava tähtisentteri Ilari Filppula pelaa turkulaisten kakkosketjun laidassa Patrik Virran ja Petrus Palmun vierellä.