Sportsnetin suorasanainen toimittaja Nick Kypreos laukoi tiistaina paljon meteliä aiheuttaneen mielipiteen Toronto Maple Leafsin nuoreen tähtihyökkääjään Mitch Marneriin liittyen.

Kypreos näkee, että NHL:n viime kauden tulokaspörssin jaetulla kolmannella sijalla 61 tehopisteellään (19+42) ollut Marner ei sovellu Maple Leafsin tulevaisuuden suunnitelmiin.

– Mikä on Marnerin paikka Leafs-luotsi Mike Babcockin kokoonpanossa? Auston Matthews, William Nylander, Connor Brown ja Zach Hyman, ovat kaikki hänen edellä kokoonpanossa, toimittaja sanoo Sportsnetin radiolähetyksessä.

Maple Leafsin kesän 2015 ensimmäisen kierroksen neljännellä vuorolla varattu Marner aloitti tämän NHL-kauden kärkiketjuissa, mutta tipahti nopeasti päävalmentaja Babcockin suosiosta ja huipputaitava nuorukainen löysi nopeasti itsensä neljännestä ketjusta todellisten luunmurskaajahyökkääjien vierestä.

Marner on pelannut tällä kaudella 16 ottelua, joissa kanadalaispeluri on ampunut vain yhden maalin ja summannut yhdeksän tehopistettä. Nuorukaisen tehotilasto on pakkasella peräti -8.

– Babcockin isoin haaste on Marnerin saaminen isoon kuvaan mukaan. En näe hänen sopivan tähän joukkueeseen. Miten voit laittaa viime NHL-kauden tulokaspörssiä ennen loukkaantumistaan johtaneen pelaajan kolmanteen ketjuun? Kypreos ihmettelee.

Kypreos näkee tilanteeseen ratkaisuksi vain äärimmäisen vaihtoehdon.

– En usko, että Marner sopii Leafsiin. Mielestäni hänet täytyy kaupata. Mielestäni se on väistämätöntä, että Leafs tulee mahdollisesti kauppaamaan hänet, Kypreos lataa kohua aiheuttaneen mielipiteensä.

– Se ei välttämättä tapahdu ensi vuonna, mutta se tapahtuu jossain välissä, jos Leafs sitoutuu Nylanderiin, Browniin, Hymaniin ja Tyler Bozakiin. Marner olisi TOP-3 -pelaaja melkein jokaisessa joukkueessa NHL:ssä.