Jo useiden vuosien ajan Vadim Shipatshev on tullut tutuksi kovan luokan tekijänä niin KHL:ssä kuin Venäjän maajoukkuepaidassa.

Esimerkiksi viime kaudella Shipatshev nakutti 50 runkosarjaotteussa tehot 26+50=76.

Keväällä Shipatshev päätti lähteä NHL:ään, kun hän solmi kahden vuoden ja 9 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa.

Shipatshevin NHL-ura uhkaa jäädä kolmen ottelun mittaiseksi. Venäläissentteri kun on ilmoittanut Vegasille haluavansa purkaa osapuolten välisen sopimuksen.

– Sitä ennen hänen pitää maksaa Vegasille 86 000 dollaria vaille täysi summa 2 miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksesta. Hän myös meinaa suorittaa tuon maksun, mikä taas antaa odotuksia siitä, että hänellä on jo KHL-sopimus hyppysissä, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kävi läpi kolumnissaan.

Friedman väläyttelee mahdollisuutta, jossa Golden Knights pyytäisi takeita Shipatshevilta siitä, ettei hän tee sopimusta minkään muun NHL-seuran kanssa heti sen jälkeen, kun hänen nykyinen sopimuksensa on purettu.

– Ei olisi mikään yllätys, jos joku muu NHL-seura yrittäisi saada hänet halvemmalla itselleen, Friedman mietti.

Miksi sitten Shipatshevin NHL-kokeilusta tuli karmiva floppi? Iso kysymys on ollut myös se, miksi tapauksessa nostettiin kädet ylös heti kauden alkuvaiheilla?

– Niin, mikä meni vikaan. Noh, monet NHL-johtohahmot ovat puhuneet siitä, miten Shipatshev tuli ”liian myöhään” NHL:ään, 30-vuotiaana. Ja että hän ”missasi saumansa”.

Friedman jakoi myös hurjia väitteitä.

– Muut venäläispelaajat ovat puhuneet siitä, ettei hän ole mikään hirveän innokas harjoittelija, Friedman avasi taustoja.

– Se saattoi näkyä siinä, ettei hän päässyt kunnolla NHL-vauhtiin mukaan. Nuorempi pelaaja olisi lähtenyt hakemaan vauhtia AHL:stä, mutta hän ei halunnut sitä tehdä.

– Tässä menee vielä pari päivää ennen kuin hänen lähtönsä varmistuu, Friedman summasi tapauksen.