Suomalaisvahti Antti Niemen NHL-kausi on lähtenyt täysin katastrofaalisesti liikkeelle.

Niemi pääsi yllättäen viime yönä Florida Panthersin maalille, kun ykköstorjuja James Reimer päästi selkänsä taakse neljä osumaa Columbus Blue Jacketsiä vastaan.

Ottelun 30 viimeistä peliminuuttia pelannut 34-vuotias suomalaisvahti imaisi taaksensa kolme maalia ja torjui yhteensä 18 kertaa.

Panthers kärsi lopulta murskaavan 4-7-tappion.

Pittsburgh Penguinsissa kautensa aloittaneen Niemen tilastot ovat karmivaa katsottavaa. Kokenut suomalaisvahti on päästänyt kahdessa kokonaisessa ottelussa, sekä kolmessa lyhyessä pikavisiitissä yhteensä hurjat 21 maalia tällä kaudella. Miehen torjuntaprosentti on 82,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 6,74.

Sanomattakin selvää, että Niemi on molemmissa tilastoissa NHL-pohjasakkaa.

Columbus Dispatchin toimittaja George Richards vihjasi yön ottelun jälkeen, että Panthers tulee reagoimaan maalivahtiongelmaansa.

James Reimer päästi neljä maalia 19 laukauksesta. Niemi päästi kolme maalia 13 laukauksesta. Panthers-GM Dale Tallon ei ole tyytyväinen tähän. Muutoksia on tulossa, Richards kertoo Twitterissä.

Niemi laitettiin kerran jo tällä kaudella siirtolistalle, joten ei olisi mikään suuri ihme, jos NHL:n tilastollisesti surkein maalivahti isketään uudestaan siirtolistalle.

Kysymys kuulukin, haluaako yksikään NHL-seura enää kokeilla surkeasti pelannutta suomalaisvahtia?