Vaasassa Sportin ja Kärppien välisessä Liiga-ottelussa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita – valitettavan kirjaimellisesti.

Avauserän 15. minuutilla Sportin Tommi Tikka taklasi Kärppien Saku Mäenalasta päähän, ja vaasalaisten hyökkääjä sai tempustaan 2+10 minuutin rangaistuksen.

Itse taklaus oli melko heppoinen, mutta Tikan olkapää osui kevyehkösti Mäenalasta päähän, joten nykysäännöillä ja -tulkinnoilla tuomi oli oikea.

Aivan ottelun viime minuuteilla nähtiin todella puistattava tilanne. Kärppien konkaripuolustaja Lasse Kukkonen kompuroi kaksinkamppailutilanteessa Sportin nuorta pakkia Robin Saloa vastaan. Juuri kun Kukkonen oli kaatumassa, myös Salo horjahti, ja tämän oikea jalka heilahti taakse- ja ylöspäin.

Salon luistimen terä osui Kukkosta suoraan kasvoihin sillä seurauksella, että Kukkonen jäi tuskaisena pitelemään kasvojaan jään pintaan. Kukkonen luisteli hetken kuluttua omin voimin vaihtoaitioon, mutta poistui pian pukuhuoneeseen pyyhettä haavan suojana pidellen.

Kukkonen valittiin vastikään Suomen A-maajoukkkueeseen, joka pelaa reilun viikon päästä Karjala-turnauksessa. Salo taas valittiin Venäjälle neljän maan turnaukseen matkaavaan alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Katso video pelottavasta tilanteesta tästä Ruutu+ -palvelun linkistä.