Helsingin Jokerit tiedotti torstaina, että järkälemäinen tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsen jatkaa KHL-joukkueessa myös kaksi seuraavaa kautta kevääseen 2020 saakka.

Loistavaa työtä Jokereissa tehnyt fyysinen puolustaja pelaa toista kauttaan joukkueessa. Peräti 197-senttinen ja 105-kiloinen oman maalinedustan isäntä ei juhli tehopisteillä, mutta on ollut varsinkin tällä kaudella tärkeä palanen Jokereiden puolustuksessa.

– Lauridsenista on tullut iso osa joukkuettamme niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Hän on esimerkillinen huippu-urheilija ja joukkuepelaaja sekä erinomainen puolustava puolustaja, jonka fyysisyys on iso apu kamppailupelaamiseemme. Näiden ominaisuuksien ansiosta hänestä on tullut myös yksi fanien suosikeista, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran verkkosivuilla.

28-vuotias Lauridsen kuuluu myös Tanskan maajoukkueen vakiokalustoon.

– Olen erittäin, erittäin innoissani jatkosopimuksesta. Olemme perheeni kanssa rakastaneet olla täällä ja kaksi viime vuotta ovat olleet meille mahtavaa aikaa. Olemme pelanneet joukkueena todella hyvän alkukauden, enkä voi sanoa muita kuin positiivisia asioita tästä seurasta. On suuri kunnia jatkaa täällä myös seuraavat kaksi kautta, Lauridsen kertoo.

Jatkosopimuksen myötä Jokereiden runko ensi kaudelle näyttää jo nyt hyvältä, kun joukkueessa jatkavat Lauridsenin lisäksi varmasti kapteeni Peter Regin, Pekka Jormakka, Jesse Joensuu, Marko Anttila, Mike Lundin, Tommi Kivistö, Jesper B. Jensen sekä Henri Ikonen.

Lisäksi Jokereilla on optiot ensi kaudesta Sami Lepistön, Nicklas Jensenin, Karri Rämön sekä Eeli Tolvasen kanssa. Tolvanen kuitenkin todennäköisesti lähtee huippukautensa jälkeen jahtaamaan NHL-unelmaa.