Aleksander Barkov oli jälleen tehokkaana, kun Florida Panthers kävi hakemassa tärkeän voiton Buffalo Sabresista NHL:n häntäpään taistossa.

Florida voitti ottelun maalein 4–1, ja Barkov saalisti maalin ja syöttöpisteen. Toisessa erässä Barkov alusti Floridalle erittäin tärkeän 1–1-tasoituksen laukauksellaan lähietäisyydeltä. Jevgeni Dadonov kävi survomassa paluukiekon verkon perukoille.

Kolmanessa erässä Ian McCoshen vei Floridan johtoon, ja toiseksi viimeisellä minuutilla Barkov sinetöi ottelun osumalla tyhjään maaliin. Vincent Troocheck kaunisteli lukemia Floridan kannalta vielä hetkeä myöhemmin.

Barkov on nyt kerännyt 15 ottelussa tehot 5+12=17. Hieman reilun piste per peli -tahdin jatkuminen tarkoittaisi, että Barkov hätyyttelisi tällä kaudella terveenä pysyessään 90 pisteen, jopa maagisen 100 pisteen rajaa.

Toistaiseksi tehokkaimmalla kaudellaan 2015–16 Barkov teki 66 runkosarjaottelussa 28+31=59 pistettä. Huomionarvoista kuitenkin on, että Barkovin kaudella 2014–15 pelaamat 71 ottelua on suurin pelimäärä, jonka hän on pystynyt yksittäisellä kaudella pelaamaan.

Tällä kaudella Barkov on nakutellut pisteitä tasaiseen tahtiin, sillä kymmenessä viime pelissä hän on jäänyt ilman pisteitä vain kolmesti.

Katso Barkovin viime yön syöttöpiste tästä linkistä.

Tässä Barkov toimittaa kiekon tyhjään maaliin.