Dallas Starsin Esa Lindellin nousu toisella NHL-kaudellaan isoon kiekolliseen rooliin ei ole suuri yllätys suomalaisille kiekkofaneille, jotka ovat seuranneet hänen kasvuaan viime vuosina.

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei 23-vuotiaan puolustajan NHL-ura ollut päivänselvä asia sillä hetkellä, kun Stars varasi hänet kesällä 2012 kolmannella kierroksella.

Siinä vaiheessa hänellä oli vyöllä ainoastaan kaksi miesten ottelua Mestiksessä.

Siitä alkoi kuitenkin välittömästi huikea kasvutarina. Dallasista annettiin suomalaiselle aikaa kehittyä. Lindell pelasi vaatimattomilla pisteillä yhden kauden Jokereissa Liigaa, kunnes siirtyi isomman roolin perässä Porin Ässiin ja nakutti hurjat 35 tehopistettä.

Tämän jälkeen vuorossa oli kokonainen kausi AHL:ssä, minkä jälkeen hän murtautui viime kaudeksi Dallasin kokoonpanoon. Iso rooli on lunastettu tänä syksynä.

– He antoivat minulle paljon aikaa ennen kuin pääsin tänne. Mielestäni se auttoi paljon ja olen heille kiitollinen siitä, Lindell kuvailee Dallas Newsin haastattelussa.

Lindell pitää kahta liigakautta isona tekijänä siinä, että hän oli lopulta valmis lähtemään Pohjois-Amerikkaan.

– He antoivat minun palata Suomeen, mikä auttoi minua. Ja pelaaminen AHL:ssä, se oli valtava asia. Teille se saattaa näyttää nopealta, mutta minulle se on tuntunut pitkältä. Draftin jälkeen pelkästään neljä vuotta tähän pisteeseen pääsemiseen on melko pitkä aika.

Lindell elää kiekollisesta pelaamisesta, joten iso vastuu ammattilaisvuosina on tullut hänen omien sanojensa mukaan tarpeeseen.

– Olen päässyt pelaamaan paljon siellä, missä olen ollut. Sen avulla olen päässyt peliin sisälle ja kehittynyt, hän kuvailee.

Toinen kausi Starsin paidassa on tähän asti ollut Lindelliltä loistavaa suorittamista. Hän kellottaa parhaillaan reippaasti yli 20 minuutin peliaikoja, minkä lisäksi hän on iskenyt jo tehot 3+2, kun otteluita on takana vasta 12.