Alkava liigakausi on HPK:n päävalmentaja Antti Pennaselle toinen joukkueen peräsimessä. Valmentajana alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut, ja pelin uudistamisesta paljon puhunut Pennanen katsoo toiseen kauteen ilmeisen luottavaisin mielin.

Aiemmin Jukureita Mestiksessä valmentanut Pennanen haluaa luoda HPK:sta ja sen pelaajista poikkeuksetta menestyvän lauman.

– Meidän odotukset liittyvät edelleen siihen, että HPK, peli ja pelaajat kehittyisivät ja syntyisi jotain kestävää. Peliin välttämättä ei mitään isoja uudistuksia tule, hämeenlinnalaisten päävalmentaja sanaili Liigan avaustilaisuudessa tiistaina.

Kesä on tuonut joukkueen harjoitteluun jotain uutta, vaikka toisaalta vanhaa, toimivaa sapluunaa on turha lähteä muuttamaan.

– Fysiikkapuolelle on tullut jotain uutta, ja jäälle myös. Koitetaan pitää vanhoista, hyvistä tavoista kiinni. Jotain pientä uutta löytyy, joukkueensa kanssa viime kaudella puolivälieriin asti yltänyt Pennanen valaisi salaperäisen oloisena.

Paluu terävimpään kärkeen?

Viime kevät oli HPK:lle oikeastaan läpimurto jälleen lähemmäs Liigan kärkeä. Vaikka joukkueen tie puolivälieriin tyssäsikin, teki se JYP:iä vastaan uroteon venyttämällä ottelusarjan seitsemänteen koitokseen.

Hämeenlinnalaiset jäivät maalin päähän mitalipeleistä, sillä ratkaiseva seitsemäs kamppailu päättyi JYP:n voittoon numeroin 3-2.

Seitsemännen kauden HPK:ssa aloittava tuore kippari Otto Paajanen näkee, että Kerho on hyvissä käsissä.

– Aika ammattimaista ollut. Hyvällä ilmeellä ja sapluunalla ollaan lähdetty liikenteeseen. Viime vuonna saatiin jo hyvää osviittaa, mitä se on, hyökkääjä sanoi kysyttäessä, minkälaista Pennasen aikakausi on ollut.

– Tänä vuonna yritetään vahvistaa sitä, perjantaina Kärppien isäntänä kautensa avaavan HPK:n kippari päätti.