Viime kaudella KalPan SM-hopealle luotsannut Pekka Virta hyppäsi Lukon peräsimeen. Raumalaiset hakevat nousua takaisin pudotuspeleihin uuden päävalmentajan johdolla, jonka mukaan jääkiekon pitäisi omalla tavallaan olla hauskaa.

– Loppuviimeeksi uskon, että tässä on kysymys siitä, että pitäisi olla hauskaa. Karvaperseäijät saavat leikkiä pikkupoikien leikkejä. Kun into ja ilo säilyvät, niin luulen, että suomalainen kiekko paranee myös sillä, Virta latasi tiistaina Liigan avaustilaisuudessa.

Virta hyppäsi tuntemattomaan, Raumalle. Hänen sanojen mukaan tämä ei luonnollisesti ole helppoa.

– Ei se helppoa tietenkään ole, mutta ei se ole helppoa jatkaa samassakaan seurassa. Ei näissä hommissa ole mitään helppoa, Virta muotoilee.

Lukon päävalmentajan tehtävän voisi kuvitella olevan haasteellinen paikka. Menestymään tottunut nippu floppasi menneellä kaudella pahasti, ja nyt joukkue hakee paluuta pudotuspeleihin.

Mitkä ovat uudessa projektissa tärkeitä seikkoja?

– Koittaa saada selville, että missä on menty oikein ja väärin, tai erilailla. Kunnioittaa olemassa olevaa ja koittaa ehdottaa asioita, mitkä jo olemassa olevat ihmiset ostaisivat, Virta järkeilee.

Lukko avaa kautensa TPS:n isäntänä perjantaina.