Muun muassa Washington Capitalsin venäläinen supertähti Aleksandr Ovetshkin on puhunut kovalla uholla siitä, miten hän aikoo lähteä olympialaisiin, on NHL:n päätös mikä tahansa.

NHL ilmoitti jo aiemmin, ettei se aio lähteä yhtenä rintamana Etelä-Korean olympiaturnaukseen.

Ison päätöksen jälkeen NHL on tarkentanut eri ohjeistuksia. Muun muassa AHL:ssä NHL-sopimuksella pelaavat pelaajat ovat yhtä lailla kiellon alla.

Ilmoille on jäänyt kuitenkin kysymyksiä siitä, mitä seurauksia seuroille tai pelaajille voi tulla, mikäli joku NHL:stä päättää lähteä kisoihin.

The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun kysyi tästä NHL:n varakomissaarilta Bill Dalyltä.

– En usko, että tuosta tulee minkäänlaista ongelmaa, Daly sanoi.

Perään NHL:n kakkospomo toi julki kovan paljastuksen.

– Dalyn mukaan IIHF (kansainvälinen jääkiekkoliitto) on antanut NHL:lle takeet siitä, ettei se aio päästää yhtäkään NHL-pelaajaa olympiaturnaukseen, LeBrun kertoi.

– Joten en usko, että tuosta tulee mitään ongelmaa, Daly jatkoi.

Aiemmin IIHF:n keulahahmo Rene Fasel on ollut neuvottelijan roolissa NHL:n ja kansainvälisen olympiakomitean IOC:n välissä.

Dalyn mukaan NHL ja NHLPA (pelaajayhdistys) aikovat keskustella jossain vaiheessa vuoden 2022 talviolympialaisista, jotka järjestetään Kiinassa.

– Jokaiset olympialaiset ovat oma juttunsa. Ne luovat aina häiriön NHL-kauden keskelle ja sitten on omat ongelmat matkustelun, majoitusten ja sun muiden osalta, mutta Kiina tarjoaa aivan toisenlaiset mahdollisuudet kuin Etelä-Korea, Daly totesi.