Patrik Laineen ja Sebastian Ahon vanavedessä myös muut suomalaiskiekkoilijat tekivät viime kaudella hyvää työtä NHL:ssä. Yksi onnistunut, mutta otsikoissa hieman varjoon jäänyt pelaaja oli Artturi Lehkonen.

Montreal Canadiensissa hyökkäävä piikkiöläislähtöinen lupaus nakutti runkosarjassa peräti 18 osumaa, pudotuspeleissä tehoja syntyi neljä.

Tulokaskauden 18 maalia on saavutus, johon ei yksikään tulokas Montrealissa ole yltänyt 11 vuoteen.

Huikeasta venymisestä huolimatta Lehkonen ei lähde leijailemaan.

- No, ehkä se kertoo enemmän siitä, että Montrealissa oli pitkään heikompia kausia, Lehkonen pyörittelee Turun Sanomien tekemässä haastattelussa.

Suomalaisen 18 maalia tulivat hänelle itsellekin ilmeisesti yllätyksenä. Upeasta NHL:n debyyttikaudesta huolimatta Lehkonen kaipailee ensi kaudella jotain vielä parempaa.

- Olihan 18 maalia kieltämättä itselleni positiivinen yllätys. Huomasin, että pystyn tekemään maaleja NHL:ssäkin. Mutta kyllä minulle silti jäi vähän hampaankoloon, sillä tiedän pystyväni vielä parempaankin.

Uusi kausi alkaa vajaan kahden kuukauden kuluttua. Suomessa mm. Viljo Niemeläisen kanssa yhteistyötä tehnyt Lehkonen viihtyy myös Montrealissa.

- Olen viihtynyt Montrealissa todella hyvin. On mahtavaa pelata ja asua niin kiekkohullussa kaupungissa. Ero voitetun ja hävityn pelin välillä on siinä kaupungissa valtava, ja minulle se sopii, Lehkonen hehkuttaa.

Ensi kaudella Lehkonen voi nousta yhä suurempaan rooliin, sillä häntä vertaillaan jopa Saku Koivuun. Tuoko moinen vertaus paineita?

– Ei siitä mitään paineita tule, päinvastoin. Nautin siitä, kun saan pelata kaupungissa, joka oikeasti välittää kiekosta. Ja nautin siitä, että saan pelata huippupelaajien kanssa huippupelaajia vastaan. Minulle tämä on mahdollisuus, ei uhka, Lehkonen nauraa.

Voit lukea Turun Sanomien haastattelun kokonaisuudessaan täältä.