Pudotuspeleissä häikäissyt Montrealin suomalaistähti ruoskii itseään: ”Minun on oltava valmis”

© Kuva: Getty Images

Lounais-Suomen Piikkiöstä maailmalle ponnistaneella 22-vuotiaalla Artturi Lehkosella on selvät sävelet kesään.

Vaikka suomalainen viettääkin hyvin ansaittua lomaa Turussa perheensä kanssa, kuuluu hänen arkeensa myös hien valuttaminen. Laitahyökkääjä pyrkii parantamaan kesän aikana pelinsä jokaista osa-aluetta ennen paluutaan rapakon taakse.

– Minun täytyy olla vahvempi, nopeampi ja monipuolisempi, viisi päivää viikossa salilla hikoileva Lehkonen sanoo NHL.com:lle.

Lehkonen on viettänyt harjoituskauttaan turkulaista Sport Science Labia johtavan fysioterapeutti Viljo Niemeläisen kanssa. Pari on tehnyt töitä yhdessä jo neljä viime vuotta.

– Meillä on hauskaa, me tunnemme toisemme hyvin. Hän on hyvällä tuulella ja erittäin ammattimainen, mutta treeneissä vakava ja toisaalta motivoitunut, Niemeläinen kehaisee.

Suomalaiskaksikon on tarkoitus edelleen pönkittää laiturin fyysisiä kykyjä ja voimaa.

– Keskittyminen on tasapainossa ja voimassa, joita tarvitaan mies miestä -vastaan tilanteissa maalin edessä. Hän haluaa olla mahdollisimman räjähtävä. Nämä ovat asioita, jotka näemme hänelle tärkeiksi NHL:ssä, Niemeläinen alleviivaa, ja jatkaa:

– Tätä ja normaalien harrastajien treeniä on vaikeaa vertailla. Pyrimme saamaan Artturin hermostoa toimimaan korkealla tasolla.

NHL-uransa avauskaudella 18 maalia ja yhteensä 28 pistettä nakuttanut Lehkonen tietää myös itse kehityskohteensa yksityiskohtaisesti.

– Jalkoihin pitää saada fyysisyyttä ja voimaa, jotta voin voittaa yksi vastaan yksi -vääntöjä. Tiedän, että olen nuori, mutta tämä on hyvä haaste minulle. Minun on oltava valmis, kun harjoitusleiri alkaa, pudotuspeleissä kaksi maalia ja kaksi syöttöä saalistanut Lehkonen summaa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.