Leo Komarov on todistetusti monen suomalaisen kiekkoystävän mielissä arvostettu pelaaja. Kovaotteinen hyökkääjä ei juurikaan ”sikaile”, mutta tekee illasta toiseen kentällä kovaa työtä, joka ei tilastoissa aina näy.

Esimerkiksi NHL.comin suomenkielinen sivusto muistuttaa, että Komarov oli viime kaudella yksi Toronton taisteluilmeen ruumiillistumista.

Komarov pelasi itsensä monien sydämiin, kun Toronto rynni sensaatiomaisesti pudotuspeleihin.

– Hän on ollut uskomaton. Leo on jäällä ollessaan vaarallinen joka ilta. Lisäksi hän vie aina taklauksensa loppuun asti ja pelaa uhrautuvasti myös puolustussuuntaan. Se on osa hänen päivittäistä tekemistään, Babcock oli kehunut sivuston mukaan Sportsnetille.

Hyökkääjän viime kautta voi pitää miehen läpimurtosesonkina. Vaikka pisteet jäivätkin 32:een, oli Komarovin tehotilasto parempi kuin koskaan – kauden 2015-2016 lukema -12 muuttui nimittäin plus kuuteen.

Sivusto muistuttaa, että Komarovin onnistunut kausi tuli loistavaan saumaan. Hänen nykyinen sopimus loppuu ensi kauteen, joten saman iskukyvyn on jatkuttava myös tulevaisuudessa.

Superyllättäjän leirissä taistelu pelipaikoista on kovaa. Komarovin haastaja voi olla jopa Kasperi Kapanen, joka näytti viime kevään pudotuspeleissä kyntensä iskemällä kaksi maalia.

Suomalaiset ovat siinä mielessä samantyylisiä pelaajia, että kumpikin voi asettua jopa kahteen kärkiketjuun, mutta heillä on käyttöä myös “jarruketjuissa”.

Komarov on kovuuden lisäksi osoittanut yllättävänkin nerokasta pelisilmää, Kapanen puolestaan on kasvamassa puhtaaksi pisteiden tekijäksi.

Suomelle vuonna 2016 nuorten MM-kullan ratkaissut Kapanen on tehnyt AHL-urallaan yhteensä pisteet 36+45.

Toronton leirissä tilanne näyttää valoisalta. Suomalaistähtien kaltainen terve kilpailutilanne pelipaikoista pitänee myös pelaajien vireystilan korkealla.