Vasta 18-vuotias huippulupaus Eeli Tolvanen on ihastuttanut otteillaan kahdessa ensimmäisessä harjoitusottelussaan Jokerien paidassa.

Nashville Predatorsin tämän kesän ykkösvaraukseen suhteen ehdittiin jo lyömään ennakkokäsityksiä sen suhteen, ettei nuori hyökkääjä lahjoistaan huolimatta pystyisi murtautumaan KHL-jäille, kun takana on vasta juniorikiekkoilua.

Eikä ihme, sillä kaksi tehokasta harjoituspeliä pelannut Tolvanen on näillä nähdyillä otteilla tekemässä sen, mihin kukaan juniori-ikäinen hyökkääjä ei ole vielä pystynyt Jokerien KHL-historian aikana, eli nousemaan ratkaisijan rooliin jo alle 20-vuotiaana.

Jos SKA Pietaria vastaan maalin iskenyt Tolvanen jatkaa loistamistaan, on tilanne loistava koko Jokerien organisaatiolle, sillä kotimainen huippulupaus kiinnostaa ja vetää yleisöä halliin.

Samalla Tolvasen kehittyminen KHL:ssä huippupelaajaksi antaisi myös signaalia muille talenteille, että Jokerit on loistava vaihtoehto myös nuorille pelaajille, ei pelkästään kokeneille ratsuille.

Jokerit kohtaa keskiviikkona Valkeakoskella kolmannessa harjoitusottelussaan Sibirin. Tolvanen viilettää joukkueen kakkosketjussa Brian O’Neillin ja Henri Ikosen kanssa.