SKA Pietari jäi nuolemaan näppejään, kun seuran kovasti tavoittelema venäläistähti Jevgeni Kuznetsov teki pitkän jatkosopimuksen Washington Capitalsin kanssa.

Tästä huolimatta SKA maksoi Traktor Tseljabinskille peräti 50 miljoonaa ruplaa, eli reilusti yli 800 000 euroa Kuznetsovin pelaajaoikeuksista.

Venäläissivusto Sport-Expressin toimittaja Igor Eronko kertoo Twitterissä, että SKA:n henkilökunnan mukaan Kuznetsovin oikeudet tosiaan ostettiin vasta Capitalsin kanssa tehdyn sopimuksen jälkeen.

SKA:n varapresidentti Roman Rotenberg on kertonut turhalta tuntuvan rahan liikuttelun syyksi NHL:n mahdollisen työsulun, joka toisi venäläispelaajat kotimaahansa pelaamaan.

– Hankimme Kuznetsovin KHL-oikeudet 20 tuntia sen jälkeen, kun hän oli tehnyt NHL-sopimuksen. Miksi? Voin selittää. NHL:llä ja pelaajayhdistyksellä on huonot suhteet, ja työsulku on mahdollinen, Rotenberg kertoo Championatin haastattelussa.

NHL:n nykyinen työehtosopimus on voimassa syksyyn 2019.

Igor Eronko

@IgorEronko
SKA PR-officer told me I was actually wrong: they acquired rights after Kuznetsov signed “the deal». Possible lockout was taken into account