Viime kausina NHL:ssä syvälle sukeltaneen Arizona Coyotesin leirissä puhaltavat muutoksen tuulet.

Päävalmentajan paikalle hyppäsi Rick Tocchet (kuvassa oikealla), joka haluaa azcentral.comin julkaisun mukaan antaa nuorille tähdilleen enemmän vapauksia.

Sivusto muistuttaa, että vaikka kojoottipaitojen kokoonpanossa on ollut nuoria sekä jännittäviä pelaajia ja ilmapiiri on ollut lupaava, ei joukkue ole saanut kaukalossa viime vuosina käytännössä mitään aikaiseksi.

Edellisen kerran Arizona on yltänyt pudotuspeleihin kuusi kautta sitten.

Julkaisun mukaan joukkueen hyökkäyksessä on ollut vajautta, ja toisaalta Dave Tippettin alaisuudessa Coyotes oli puolustuksen kautta peliään tekevä joukkue.

Nyt edessä voi olla valoisampi kausi, kun uusi päävalmentaja haluaa antaa tähdilleen vapaat kädet.

– Meillä on luovia, nuoria pelaajia täällä, ja haluan heidän olevan sellaisia. En halua, että he ajattelevat liikaa. He haluavat oppia, kuinka pelataan ja harjoitellaan, lännessä viime kaudella neljänneksi vähiten maaleja tehneen Arizonan uusi päävalmentaja avaa.

Viime ja toissa kesänä Stanley Cupia Pittsburghissa apuvalmentajana juhlineen Tocchetin uusi lähestymistapa voi johtaa hyviin tuloksiin. Sivusto painottaa, että nuorten pelaajien halutaan olevan älykkäitä, mutta heidän ei pidä pelätä virheiden tekemistä.

Nuori Arizona taatusti on. Azcentral.com arvioi, että rotaatiossa voi olla peräti yhdeksän alle 23-vuotiasta pelaajaa, olettaen, että Dylan Strome ja Clayton Keller murtautuvat kokoonpanoon.

Nuorten vastapainoksi GM John Chayka hankki huippusentteri Derek Stepanin, vankan puolustajan Niklas Hjalmarssonin ja maalivahti Antti Raannan.