Colorado Avalanchen viime kausi NHL:ssä oli sanalla sanoen surkea.

Joukkue keräsi runkosarjassa vaivaiset 48 pistettä ja jäi toiseksi huonoimmasta joukkueesta peräti 21 pisteen päähän.

Silti NHL-piireissä uskotaan, että seuralla on syytä optimismiin. Yksi syy, joka antaa katetta odotuksille paremmasta, on seuran suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen.

Nuorten Leijonien kapteenina MM-kultaan päättyneissä kotikisoissa 2016 toiminut Rantanen pelasi huonossa joukkueessa erittäin vahvan tulokaskauden. Rantanen, 20, nakutti 75 runkosarjaottelussa jopa huimat 20+18=38 tehopistettä.

Rantasen edelle joukkueen sisäisessä pistepörssissä ylsivät vain kesällä 2013 koko NHL-draftin ensimmäisenä pelaajana varattu Nathan MacKinnon ja konkarisentteri Matt Duchene.

NHL-toimittaja David Satriano kirjoittaa nhl.com-sivustolla, että juuri kyseinen kolmikko sekä tulokas Tyson Jost luovat hyvän pohjan laadukkaalle hyökkäyskalustolle.

Unohtaa ei sovi myöskään Avalanchen kesällä hankkimaa Nail Jakupovia, joka puolestaan oli vuoden 2012 NHL-draftin ykkösvaraus.

– Kun näihin lisätään puolustaja Cale Makar, viime kesän draftissa neljäntenä varattu pelaaja, Avalanchella on syytä optimismiin, Satriano kirjoittaa.

Artikkelissaan Satriano hahmotteli myös Avalanchen tulevan kauden kentällisiä. Toimittajan kaavailuissa Rantanen pelaisi kolmosketjussa yhdessä Jakupovin sekä keskushyökkääjä J.T. Compherin kanssa.