Kun ennakoidaan ensi kauden SM-liigan kovimpia pelaajia, nousee TPS:stä Helsingin IFK:hon siirtyneen ruotsalaishyökkääjän Erik Thorellin nimi ensimmäisten joukossa esille.

HIFK ei ole viime vuosina onnistunut liikaa löytämään kärkipelaajia, jotka ovat vasta saavuttamassa parhaan potentiaalinsa ja ovat menossa urallaan vielä roimasti eteenpäin.

Vasta 25-vuotias Thorell kuuluu ehdottomasti tähän kategoriaan. 24 maalia ja 44 tehopistettä viime kaudella Liigassa iskenyt laituri pelasi vasta ensimmäisen kautensa pääsarjatasolla isossa roolissa.

Toissa kaudella Thorell teki Ruotsissa toiseksi ylimmällä sarjatasolla Allsvenskanissa huimat 55 tehopistettä.

Kahden edellisen kauden aikana ruotsalainen on pelannut yhteensä 108 runkosarjan ottelua ja tehnyt niissä tehot 39+55=94.

Tehot osoittavat, että Ruotsin nuorten maajoukkueessa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa 2010 voittanut hyökkääjä on todellakin puhjennut kukkaan ammattilaistasolla, ja nyt HIFK pääsee nauttimaan tämän nopean ja maaliahneen hyökkääjän taidoista.

Lisäksi Thorell tunnetaan pukukopissa rauhallisena, keskittyneenä ja tunnollisena joukkuepelaajana, joten työmoraalista ja asenteesta tekeminen ei jää vajaaksi.

On vaikea nähdä Thorellin epäonnistuvan HIFK:ssa millään tasolla varsinkin, kun päävalmentajana toimii viime kaudelta tuttu Ari-Pekka Selin.

Thorell on ehdottomasti kullanarvoinen pelaaja HIFK:lle ensi kaudella.