Kesän NHL-draftin yhteydessä suomalaisvahti Antti Raanta oli mukana vaihtokaupassa, jossa hän siirtyi New York Rangersin riveistä Arizona Coyotesiin.

Coyotes nappasi itselleen sekä Raannan että tähtisentteri Derek Stepanin.

Nyt Raannalla on edessä hyvin todennäköisesti iso harppaus eteenpäin.

Aiemmin 28-vuotias suomalaisveskari on toiminut NHL:ssä kakkosvahdin roolissa.

Ensin Raanta oli Corey Crawfordin tukena Chicago Blackhawksissa. Tämän jälkeen hän jakoi vastuuta Henrik Lundqvistin kanssa Rangersissa.

Erityisesti viime kaudella Raanta antoi vahvoja näyttöjä Lundqvistin takana. Kovan luokan ruotsalaisvahti oli ajoittain vaikeuksissa, ja tässä yhteydessä Raanta nousi esille.

– Olen ollut etuoikeutetussa asemassa, kun olen saanut pelata Crawfordin ja Lundqvistin takana. Sen lisäksi olen saanut työskennellä mainioiden maalivahtivalmentajien kanssa niin Chicagossa kuin New Yorkissa. Tämä prosessi on edennyt askel kerrallaan, Raanta puhuu ykkösvahdin roolin tavoittelusta Coyotesin verkkosivuilla.

– Viime vuonna tuntui siltä, että itseluottamustasoni meni jatkuvasti parempaan suuntaan. Tuntui, että annoin joukkueelle mahdollisuuden voittaa ilta toisensa jälkeen.

Coyotesissa Raanta taistelee ykkösvahdin roolista erityisesti Louis Dominguen kanssa. Domingue, 25, on jakanut aiemmin vastuuta Mike Smithin kanssa. Coyotes kauppasi Smithin jo aiemmin Calgary Flamesiin.

– Ykkösvahdin roolista käydään varmasti kisaa, mutta tunnen niin, että pelini on menossa oikeaan suuntaan. Olen valmis ottamaan yhden stepin eteenpäin pelatakseni enemmän ja napatakseni ykkösvahdin paikan, Raanta miettii.

Viime kaudella Raanta torjui Rangersin maalilla yhteensä 30 runkosarjaottelussa. Näissä suomalaisvahdin torjuntaprosentti oli 92,2. Päästettyjen maalien keskiarvo oli puolestaan 2,26.