Shokkikaupalla kohauttanut Kekäläinen kerää ylistystä: ”Jarmo ei selvästikään pelkää mitään”

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen teki viime viikon perjantaina NHL:ää kohauttaneen jättikaupan, jossa seuran tähtihyökkääjä Brandon Saad matkasi Chicago Blackhawksiin, ja vaihdossa Blue Jackets sai venäläishyökkääjä Artemi Panarinin. (Lue koko vaihtokauppa tästä.)

Helmikuun 13. päivä vuonna 2013 Blue Jacketsin GM:ksi nimetty Kekäläinen on noussut NHL-piireissä pelottoman johtajan maineeseen jättimäisillä vaihtokaupoillaan.

Kaksi vuotta sitten suomalais-GM hommasi joukkueeseensa Saadin Blackhawksista, ja hieman myöhemmin hän vaihtoi seuran ykkössentterin Ryan Johansenin Nashville Predatorsin puolustajaan Seth Jonesiin.

– Yritän elää periaatteella: ”Älä pelkää virheitä, ja jos teet niitä, opit niistä ja menet eteenpäin.” Kekäläinen kertoo Columbus Dispatch -lehden haastattelussa.

Pitkäaikainen Nashville Predatorsin GM ja presidentti David Poile pitää ”Keklun” tavasta johtaa joukkuettaan.

– Jos haluat olla menestyvä GM, sinun täytyy joskus vetää vivuista ja tehdä isoja päätöksiä. Jotkut päätöksistä eivät välttämättä ole kovin suosittuja, eivätkä jotkut niistä saa jokaisen seuran johtajan tukea, mutta ne päätökset täytyy silti tehdä. Jarmo ei selvästikään pelkää mitään, Poile hehkuttaa.

Kekäläinen nosti pohjamudissa vuosia vaeltaneen Blue Jackets -ryhmän viime kaudella takaisin pudotuspeleihin tavalla, joka ei varmasti unohdu vähään aikaan. Blue Jackets keräsi nimittäin huimat 108 pistettä runkosarjassa ja sijoittui konferenssin kolmanneksi.

– Jos katsoo heidän joukkuettaan kokonaisuutena, he näyttävät yhdeltä sarjan parhaista joukkueista. Heidät pitää huomioida alkavana kautena sekä tulevina vuosina, Poile sanoo.

Chicago Blackhawksin GM:n Stan Bowmanin mukaan Kekäläinen on noussut reilun vaihtokumppanin maineeseen NHL:ssä.

– Pidän siitä, miten hän operoi. Hän ampuu asiat suoraan. Hän on reilu. Hän ymmärtää, mitä pitää antaa, jotta voi saada jotain, Bowman sanailee.