Dallas Stars valitsi joukkueestaan seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin, jotka he suojasivat Vegas Golden Knightsin valinnalta NHL:n laajennusdraftissa.

Suojattujen pelaajien joukossa oli kiekkofaneille tuttuja nimiä, kuten tähtihyökkääjät Tyler Seguin ja Jamie Benn sekä ykköspuolustaja John Klingberg.

Suojattujen pelaajien listalta löytyi kuitenkin yksi hieman yllättävämpi pelaaja: KHL-seura TsSKA Moskovaa edustava hyökkääjä Valeri Nitshushkin oli myös saanut suojauksen.

Nitshushkin pelasi Starsin riveissä viimeksi kaudella 2015-16, mutta siirtyi sen jälkeen KHL:ään Moskovan suurseuran riveihin. 22-vuotias venäläispeluri on Starsin ensimmäisen kierroksen 10. varaus vuodelta 2013.

Starsilla ei ole sopimusta Nitshushkinin kanssa tällä hetkellä, mutta seura omistaa vielä hänen oikeutensa NHL:ssä.

ESPN:n toimittaja Tal Pinchevsky pitää venäläisnuorukaisen suojaamista hieman erikoisena.

– Päätös jättää puolustajista Dan Hamhuis, Jamie Oleksiak ja Patrik Nemeth Vegasin saataville, samoin kuin veteraanihyökkääjät Cody Eakin ja Adam Cracknell, tuntuu todella oudolta. Erityisesti, kun ottaa huomioon, että Stars suojasi KHL-hyökkääjä Nitshushkinin, Pinchevsky avaa.

– On liikkunut spekulaatioita, että Nitshushkin palaisi NHL:ään ensi kaudeksi, mutta hänellä on vielä vuosi sopimusta jäljellä TsSKA:n kanssa. Hänen suojaamisensa saattaa olla jättimäinen erehdys Starsilta, jos hän jatkaa TsSKA:ssa vielä pitkään, toimittaja linjaa.